Η ανησυχία του Λίλαρντ

Η ανησυχία του Λίλαρντ

Η ικανότητα του NBA να ολοκληρώσει τη σεζόν στο «Walt Disney World Resort» εξαρτάται από τους συμμετέχοντες που ακολουθούν τους κανόνες για να κρατήσουν όλους τους ανθρώπους απαλλαγμένους από τον κορωνοϊό.

Στην πραγματικότητα, η επίτευξη αυτού του στόχου μπορεί να μην είναι εύκολη, σύμφωνα με τον Ντέμιαν Λίλαρντ.

Ο All Star του Πόρτλαντ μίλησε την Τετάρτη σχετικά με την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων απομόνωσης: «Δεν έχω μεγάλη εμπιστοσύνη γιατί μου λέτε ότι θα έχουμε 22 ομάδες γεμάτες παίκτες που θα ακολουθούν με όλους τους κανόνες. Ακόμη και όταν έχουμε το 100 τοις εκατό της ελευθερίας μας, δεν ακολουθούν όλοι τους κανόνες.

Δεν έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά ελπίζω ότι θα αντιμετωπιστεί σε ένα σημείο όπου δεν θέτουμε άλλους σε κίνδυνο».

Οι παίκτες και το προσωπικό θα περάσουν εξετάσεις για τον COVID-19 κατά την άφιξή τους στο συγκρότημα «ESPN Wide World of Sports» κοντά στο Ορλάντο. Μετά από περίοδο αυτο-καραντίνας για 36 έως 48 ώρες, θα εξεταστούν ξανά. Μετά από αυτό, θα γίνονται τακτικές δοκιμές και οι νεοεισερχόμενοι (συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειας) δεν θα μπουν στη «φούσκα» μέχρι τον πρώτο γύρο των πλέι οφ – περισσότερο από ένα μήνα μετά την άφιξη των παικτών στο κέντρο της Φλόριντα.

«Το γεγονός ότι θα είμαστε σε μια φούσκα, περιορίζει την πιθανότητα να εκτεθούμε από άλλους που βρίσκονται εκτός της φούσκας στο Ορλάντο», δήλωσε ο Λίλαρντ και συνέχισε: «Νομίζω ότι είναι μια ασφαλέστερη κατάσταση. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν για αυτούς να μας προστατεύσουν 100 τοις εκατό. Νομίζω ότι όλοι πηγαίνουν εκεί γνωρίζοντας το».

Όσον αφορά στο τι σκοπεύει να κάνει κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη «φούσκα» ο Λίλαρντ είπε:
«Ξέρω ότι θα υπάρξουν δραστηριότητες για εμάς και όλα αυτά τα πράγματα, αλλά εγώ σκοπεύω να χαλαρώσω. Νιώθω ότι υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να εξαπλωθεί ο ιός και μέσα από τη φούσκα, με τόσους πολλούς ανθρώπους να κάνουν τόσα διαφορετικά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε για να είμαστε ασφαλείς, παρόλο που δεν θα είμαστε εκτεθειμένοι στο κοινό.

Έτσι, εγώ θα κοιτάζω τι ώρα είναι η προπόνηση, τι ώρα μπορώ να κάνω βάρη, τι ώρα μπορώ να κάνω μερικά σουτ, ποιο είναι το σχέδιο για την ημέρα των αγώνων. Τον υπόλοιπο χρόνο θα είμαι στο δωμάτιο. Θα έχω το PS3 μου, το PS4 μου, θα έχω τον εξοπλισμό του στούντιο μου, το μικρόφωνο μου, το laptop μου, θα έχω όλα τα βιβλία μου. Αυτό, θα είμαι στο δωμάτιό μου και θα χαλαρώνω»

Ο Λίλαρντ μπορεί να μην παραμείνει για πολύ στην «Disney World» εκτός και αν οι Μπλέιζερς καταφέρουν να καταλάβουν την 8η θέση που οδηγεί στα playoffs στα οκτώ εναπομείναντα παιχνίδια κανονικής σεζόν. Αυτή τη στιγμή το Πόρτλαντ είναι ένατο (29-37), τρεισήμισι παιχνίδια πίσω από τους Μέμφις Γκρίζλις που καταλαμβάνουν την όγδοη θέση.

Μια ομάδα της ένατης θέσης που τερματίζει εντός τεσσάρων αγώνων από την ομάδα της όγδοης θέσης θα μπορούσε να αγωνιστεί σε μια μάχη play-in για εκείνη τη θέση μετά την σεζόν.

«Είναι βασικά σεζόν οκτώ αγώνων και ξεκινάμε με μειονέκτημα», δήλωσε ο Λίλαρντ και κατέληξε: «Το μόνο πράγμα που ζήτησα ήταν η ευκαιρία να προσπαθήσουμε για τα playoffs και μας δόθηκε, οπότε θα δώσουμε το παρών και θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Τόσο απλά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ