Οσμάν: «Μπορούμε να κερδίσουμε τις ΗΠΑ»

Δηλώσεις ενόψει του Παγκοσμίου της Κίνας έκανε ο Τούρκος φόργουορντ, Τσεντί Οσμάν, μιλώντας για τα φιλικό απέναντι στη Γαλλία, τον όμιλο αλλά και τις ΗΠΑ.


Οσμάν: «Μπορούμε να κερδίσουμε τις ΗΠΑ» | to10.gr

Στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA μίλησε ο Τσεντί Οσμάν για το Μουντομπάσκετ που θα διεξαχθεί από 31 Αυγούστου έως 15 Σεπτέμβρη στην Κίνα.

Στην αρχή μίλησε για την φιλική νίκη απέναντι στη Γαλλία:«Νομίζω πως παίζουμε καλά. Αυτό ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, καθώς ήταν με την Γαλλία, μια από τις καλύτερες ομάδες και ένα από τα φαβορί για να κατακτήσει το Παγκόσμιο. Ήταν πολύ σημαντικό να κάνουμε τέτοια εμφάνιση. Είμαστε χαρούμενοι με αυτή τη νίκη, η οποία φυσικά δεν σημαίνει τίποτα ακόμα. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Εν συνεχεία τόνισε: «Προφανώς, δεν έχουμε πολλή εμπειρία, ειδικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Υπάρχουν δύο παίκτες που έχουν παίξει σε τέτοια διοργάνωση, ο Ερσάν Ιλιάσοβα και ο Σεμίχ Ερντέν. Εγώ έπαιξα το 2014, αλλά όχι πολύ. Θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία για όλους, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά».

Για τον όμιλο που βρίσκεται η εθνική Τουρκίας ανέφερε: «Είμαστε σε ένα δύσκολο γκρουπ. Δεν ξέρουμε πολλά για την Ιαπωνία, αλλά μιλήσαμε λίγο με τους προπονητές και ξέρουμε πως είναι επικίνδυνη ομάδα. Προφανώς, οι ΗΠΑ δεν έρχονται με την καλύτερή τους ομάδας, αλλά έχουν βάθος στο ρόστερ κι έχουν ακόμα πολλούς καλούς ΝΒΑers.

Είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο να τους νικήσουμε. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερό μας παιχνίδι, να προσπαθήσουμε για τη νίκη και να βγούμε πρώτοι στον όμιλο. Πιστεύω πως έχουμε καλή ομάδα για να το κάνουμε αυτό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο