Καλάθης: «Φαβορί οι ΗΠΑ στο Παγκόσμιο, δεν είναι απίθανο να αποκλειστούν»

Καλάθης: «Φαβορί οι ΗΠΑ στο Παγκόσμιο, δεν είναι απίθανο να αποκλειστούν»

Ο Νικ Καλάθης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην Τeam USA και το Παγκόσμιο Κύπελλο, τονίζοντας ότι είναι ακόμα το φαβορί, αλλά δεν είναι κι απίθανο να αποκλειστεί πρόωρα.

Ο Νικ Καλάθης μίλησε για την πιθανότητα να μην πάρει μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο η εθνική ΗΠΑ, μετά τις μαζικές αποσύρσεις από την ομάδα, αλλά και τον διόλου απίθανο πρόωρο αποκλεισμό.

Ο Έλληνας γκαρντ σχολίασε τις πολλές αποχωρήσεις από την Εθνική ΗΠΑ, την χαρακτήρισε φαβορί, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ιδιαίτερες συνθήκες που θα συναντήσουν οι Αμερικανοί στην Κίνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν είναι όπως το ΝΒΑ, που έχεις μια σειρά best-of-seven. Μια ομάδα που θα είναι στην καλή της ημέρα, μπορεί να σε… στείλει!».

Για το ότι οι περισσότεροι παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς δεν έχουν παραστάσεις από ευρωπαϊκό επίπεδο: «Με την μορφή που έχει τώρα η Team USA, πολλοί παίκτες δεν έχουν παίξει σε διεθνές επίπεδο. Το στυλ παιχνιδιού είναι πολύ διαφορετικό. Οι χώροι είναι διαφορετικοί, οι περισσότερες επιθέσεις γίνονται μέσα στην ρακέτα και σίγουρα το μπάσκετ είναι πιο physical. Φάσεις που μπορεί να είναι συνήθως φάουλ στο ΝΒΑ, στην Κίνα θα είναι «νόμιμες»».

Για το αν είναι φαβορί για μετάλλιο: «Η Team USA δεν έχει την αφρόκρεμα των παικτών της από το ΝΒΑ, αλλά προφανώς είναι ακόμα φαβορί. Έχουν ακόμα τους Τζέισον Τέιτουμ, Κέμπα Ουόκερ και πολλούς ακόμα που μπορούν να τα καταφέρουν. Δεν είναι, όμως, στην ελίτ, όπως θα ήταν, αν π.χ. ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν στην ομάδα, κι είναι πολύ ενδιαφέρον να διαβάζεις το πόσοι πολλοί αποφάσισαν να αποσυρθούν. Αυτό δεν θα συμβεί στο επόμενο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ