Ελλάδα – Ιορδανία 92-65

Ελλάδα – Ιορδανία 92-65

Υγιεινό... περίπατο έκανε η Εθνική στην πρώτη της φιλική αναμέτρηση επί κινεζικού εδάφους με αντίπαλο την Ιορδανία, επικρατώντας 92-65 και έδειξε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας για το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Η Εθνική μας μετράει αντίστροφα για τις μάχες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και στα μέχρι τώρα φιλικά προετοιμασίας της (6 τον αριθμό) μετρά πέντε νίκες και μία ήττα από την Σερβία στον άτυπο τελικό του Τουρνουά Ακρόπολις. Στο τελευταίο χρονικά ματς διέλυσε την Ιορδανία (92-65) χωρίς ουσιαστικά να βρίσκει αντίσταση και ξεκίνησε εντυπωσιακά τις… παραστάσεις της, μπροστά στο κινεζικό κοινό που επευφημούσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε κάθε δοθείσα ευκαιρία!

Σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο η Ελλάδα αγωνίστηκε με μία πεντάδα, τους Καλάθη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Γιάννη και Μπουρούση. Ξεκίνησε νωθρά τον αγώνα, με τους Ιορδανούς να είναι κοντά στο σκορ, ωστόσο από ένα διάστημα και μετά ξέφυγε, όπως ήταν φυσιολογικό με ένα σερί 14-0 με το σκορ να φτάνει στο 32-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Θανάσης Σκουρτόπουλος άλλαξε ολοκληρωτικά την πεντάδα κάνοντας τα όπως είναι αναμενόμενα «πειράματά» του και έριξε στη «μάχη» τους Λαρεντζάκη, Μάντζαρη, Θανάση, Πρίντεζη, Παπαγιάννη. Το δίδυμο Λαρεντζάκη, Μάντζαρη ήταν εξαιρετικά θετικό στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ και ο Παπαγιάννης ήταν πολύ καλός τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Η αλήθεια είναι ότι από ένα τέτοιο ματς που ήταν περισσότερο κάτι σαν… ξεμούδιασμα, δεν μπορούν να βγουν και πάρα πολλά συμπεράσματα. Το ημίχρονο έκλεισε στο 47-33, με τον Παπαπέτρου πρώτο σκόρερ με 10 πόντους εκείνη την στιγμή.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά ξέφυγε και ξεπέρασε τους 20 πόντους, ενώ στην τέταρτη περίοδο η ψαλίδα ανέβηκε πάνω από τους 30 όπου παρέμεινε ως το φινάλε. Το παιχνίδι είχε λάβει από χαρακτήρα τυπικής διαδικασίας και οι δοκιμές συνεχίστηκαν αφού ο Σκουρτόπουλος και το τεχνικό του επιτελείο είχε την ευκαιρία να κάνει δοκιμές.

Ο MVP του ΝΒΑ δεν χρησιμοποιήθηκε τόσο πολύ σήμερα, ενώ όσον αφορά το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι είχε μερικά «ξεσπάσματα» χωρίς την εντυπωσιακή απόδοση των προηγούμενων αγώνων. Οι Ιορδανοί κατ’ ουσίαν δεν κατάφεραν να κοντράρουν τη Γαλανόλευκη σε κανένα σημείο του αγώνα, κάτι που αποτυπώνεται με διαύγεια και στο τελικό 92-65!

Επόμενο τεστ για την Εθνική μας είναι τη Δευτέρα (26/8, 14:30) με τον νικητή του ζευγαριού Κίνα-Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ στον τελικό του τουρνουά (εφόσον προκριθούμε βέβαια) θα αντιμετωπίσουμε κατά πιθανότατα την Τουρκία. Ο τελικός θα γίνει την Τρίτη (27/8) και θα είναι το τελευταίο φιλικό της Ελλάδας πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Υπενθυμίζεται πως η διοργάνωση για την Εθνική μας ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου με τον αγώνα της πρεμιέρας κόντρα στο Μαυροβούνιο.

Τα στατιστικά του αγώνα:

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 11, Κόνιαρης 4, Καλάθης 4, Μπουρούσης 8, Παπαγιάννης 10, Πρίντεζης 17, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Παπαπέτρου 12, Βασιλόπουλος 2, Αντετοκούνμπο Γ. 13, Αντετοκούνμπο Θ. 6

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 47-33, 64-46, 92-65

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ