Παγκόσμιο Κύπελλο: Η Ελλάδα του Γιάννη και οι 31 «μονομάχοι»

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η Ελλάδα του Γιάννη και οι 31 «μονομάχοι»

Η γιορτή του μπάσκετ αρχίζει στην Κίνα το πρωί του Σαββάτου και to10.gr σας παρουσιάζει τις μεγάλες προσδοκίες της Εθνικής μας με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τις άλλες 31 ομάδες της διοργάνωσης.

O χρόνος μετράει αντίστροφα πλέον για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κίνα. Το πιο αμφίρροπο και απρόβλεπτο Μουντομπάσκετ των τελευταίων 20 ετών έρχεται μετά από πέντε χρόνια και είναι έτοιμο να χαρίσει μοναδικές στιγμές. Το Παγκόσμιο των απουσιών όπως ονομάστηκε λόγω των πολλών τραυματισμών, το Παγκόσμιο των Ευρωπαίων και γιατί όχι το Παγκόσμιο της Εθνικής και του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Greek Freak δίνει το παρών στην Εθνική ομάδα και είναι δίχως καμία αμφιβολία η ατραξιόν της διοργάνωσης. Ο Αντετοκούνμπο καλείται να οδηγήσει τη χώρα μας στην πρώτη της μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να είναι έτοιμο για την υπέρβαση. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος διαθέτει τον κορυφαίο παίκτη του τουρνουά, ένα πολύ δυνατό supporting cast και έχει τη μεγάλη ευκαιρία να οδηγήσει τη χώρα δέκα χρόνια μετά την τελευταία της διάκριση και το χάλκινο μετάλλιο στο EuroBasket του 2009 της Πολωνίας στο βάθρο.

To10.gr παρουσιάζει όλα όσα θέλετε και πρέπει να ξέρετε για τη διοργάνωση της Κίνας. Από την Εθνική μας και τον Γιάννη, μέχρι τα φαβορί, τις απουσίες, αλλά και τους ομίλους και τα γήπεδα. Τα πάντα για το Παγκόσμιο είναι εδώ.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η μπασκετική πανδαισία ξεκινάει έχοντας ξεκάθαρα φαβορί για τον τίτλο, πολύ δυνατά αουτσάιντερ ακόμα και για μετάλλιο, αλλά και ομάδες που ο περισσότερος κόσμος περιμένει ότι θα παρουσιαστούν πολύ δυνατές και θα κάνουν μεγάλες εκπλήξεις. Όπως σε κάθε διοργάνωση έτσι και φέτος οι ΗΠΑ είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

 

Η Ελλάδα είναι μια κατηγορία μόνη της

Η Εθνική μας ομάδα όπως είναι λογικό αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η «επίσημη» αγαπημένη μοιάζει να έχει μια μοναδική ευκαιρία για διάκριση και οφείλει πολλά στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ένα παγκόσμιο αθλητικό brand, που κυριεύει όλες τις αγορές του πλανήτη και για 15 ημέρες σκοπεύει να κυριεύσει και τη μεγαλύτερη καταναλωτική κοινότητα της γης. Μετά τη Εθνική των ΗΠΑ, η Ελλάδα αναμένεται να έχει τους περισσότερους δημοσιογράφους να την ακολουθούν, λόγω του MVP του ΝΒΑ.

Όμως η Εθνική δεν είναι μόνο ο Greek Freak. Σίγουρα αποτελεί σημείο αναφοράς, όμως χωρίς την παρουσία των υπόλοιπων δύσκολα θα έρθουν επιτυχίες για την ομάδα του Θανάσης Σκουρτόπουλου. Η παρουσία του Γιάννη έχει φέρει υπερπροβολή στην ομάδα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί από όλους.

Ο Γιάννης πηγαίνει στην Κίνα, όχι για να κάνει σόου, αλλά για να δείξει τον δρόμο για ένα μετάλλιο. «Διψάει» για την επιτυχία με τα γαλανόλευκα ο Greek Freak και φαίνεται όμως θα χρειαστεί σημαντικές βοήθειες. Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης, Γιώργος Παπαγιάννης και Ιωάννης Μπουρούσης μπορούν να τους τις προσφέρουν, ενώ και ο αδερφός του, ο Θανάσης θα είναι εκεί για τα δύσκολα.

Η Εθνική έχει τον Γιάννη και αυτόματα είναι contender, όμως αυτοί που πρέπει να κάνουν την υπέρβαση είναι οι υπόλοιποι. Η ομάδα μας αποτελεί μια κατηγορία μόνη της στη διοργάνωση για πολλούς λόγους, αλλά ο κυριότερος είναι η παρουσία ενός mega star, που αυτή τη στιγμή καμία άλλη ομάδα δεν φαίνεται να διαθέτει τέτοιον. Πλην ίσως της Σερβίας (που είναι το δεύτερο φαβορί) και του Νίκολα Γιόκιτς.

Η κυριαρχία των ΗΠΑ αμφισβητείται

Το φετινό ρόστερ ωστόσο είναι έκτακτης ανάγκης και σχετικά «φτωχό» σε ταλέντο σε σχέση με τους 30 παίκτες που είπαν όχι. Οι πιθανότητες η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς να ηττηθεί μετά από 13 χρόνια σε επίσημη διοργάνωση είναι αρκετές, με τις περισσότερες ομάδες να «μυρίζουν αίμα» στην Team USA, που σίγουρα δεν είναι Dream Team.

Από εκεί και πέρα όμως οι Αμερικάνοι έχουν και πάλι δυνατότερο ρόστερ από όλες σχεδόν τις ομάδες, έχουν όμως και χρέος. Η Σερβία από την πλευρά της μοιάζει πιο δυνατή από ποτέ με πλήρες ρόστερ, η Ισπανία παραδοσιακά θα είναι στα μετάλλια, ενώ Γαλλία και Ελλάδα ακολουθούν με στόχο το «μπαμ» και το μετάλλιο. Η χώρα μας ελέω Γιάννη φυσικά.

Οι ομάδες που θα μπορούσαν να πλησιάσουν σε αυτή την πεντάδα που είναι σε άλλο επίπεδο είναι δεδομένα η Αυστραλία και η Λιθουανία, ειδικά αν οι «μπούμερς» είχαν και τον Μπεν Σίμονς στη 12αδα. Καλές ομάδες αλλά πιο πίσω είναι Ιταλία και Αργεντινή που όμως μπορούν να κάνουν πορεία για μετάλλιο ενώ «γρίφο» αποτελεί ο Καναδάς, ο οποίος μετράει πολλές απουσίες. Αν ήταν πλήρης θα ήταν στις 4-5 ομάδες της διοργάνωσης. Φυσικά ρόλο θα παίξουν και τα σταυρώματα στα νοκ-άουτ, όμως αναμφίβολα τα μετάλλια δύσκολα δεν θα πάνε σε τρεις εκ των ΗΠΑ, Σερβία, Ισπανία, Γαλλία ή Ελλάδα.

Πάμε να δούμε τους 32 «μονομάχους»

1ος Όμιλος: Ο πιο… ανοιχτός από τους οκτώ

Η διοργανώτρια Κίνα βρίσκεται στον 1ο όμιλο που θα φιλοξενηθεί στο Πεκίνο και αναμφίβολα θα έχει όλα τα βλέμματα. Εξάλλου με την Κίνα, την Πολωνία, τη Βενεζουέλα και την Ακτή Ελεφαντοστού, μοιάζει ο μόνος χωρίς ξεκάθαρο φαβορί.

Είναι ο πιο ανοιχτός εκ των οκτώ της πρώτης φάσης και θα γίνει «πόλεμος» ανάμεσα στους τέσσερις για τα εισιτήρια στον επόμενο γύρο. Κίνα και Πολωνία είναι ένα βήμα πιο μπροστά, όμως πολλές πιθανότητες έχουν και οι Αφρικανοί και οι Νοτιοαμερικάνοι σε έναν πραγματικά αμφίρροπο όμιλο.

Ακτή Ελεφαντοστού

Προπονητής: Πάολο Νταβιντέ Ποβιά
Κορυφαίος παίκτης: 
Ντιόν Τόμπσον
Σημαντικότερη απουσία: 
Αμαντού Σιμπιντέ

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 16-32
Ranking: 64
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 13η (1982, Κολομβία)

Αναλυτικά η 12αδα: Τσαρλς Αμπουό, Μπραϊάν Παμπά, Μπαρού Ατζεχί, Φρεζούς Ζερμπό, Σουλεϊμάν Ντιαμπατέ, Βαφεσά Φοφανά, Μπαλί Κουλιμπαλί, Τιεγκμπέ, Μπαμπά, Γκι Λαντρί Εντί, Μοχάμεντ Κονέ, Ντίον Τόμπσον, Άμπραχαμ Σι

Πολωνία

Προπονητής: Μάικ Τέιλορ
Κορυφαίος παίκτης: 
Ματέους Πονίτκα
Σημαντικότερη απουσία: 
Μαρτσίν Γκορτάτ

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 8-16
Ranking: 25
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 5η (1967, Ουρουγουάη)

Αναλυτικά η 12αδα: Άνταμ Χριτσάνιουκ, Ματέους Πονίτκα, Έι Τζέι Σλότερ, Λούκας Κόζαρεκ, Νταμιάν Κούλιγκ, Καμίλ Λαζίνσκι, Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, Άάρον Τσελ, Κάρολ Γκρουζέσκι, Ντομινίκ Ολενίτζακ, Μίχαλ Σοκολόφσκι, Άνταμ Βαζίνσκι.

Βενεζουέλα

Προπονητής: Φερνάντο Έκτορ Ντούρο
Κορυφαίος παίκτης: 
Γκρέγκορι Βάργκας
Σημαντικότερη απουσία:
 Τζον Κοξ

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 16-32
Ranking: 20
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 11η (1990, Αργεντινή)

Αναλυτικά η 12αδα: Γκρέγκορι Βάργκας, Ζόρμαν Ζαμόρα, Πέδρο Τσούριο, Χοσέ Βάργκας, Λούις Μπέθελμι, Αντονι Πέρεζ, Μιγκέλ Ρουίζ, Γουίντι Γκρατερόλ, Χέισλερ Γκιγιέντ, Ντουάιτ Λιούις, Μάικλ Καρέρα, Νέστορ Κολμενάρες.

Κίνα

Προπονητής: Ναν Λι
Κορυφαίος παίκτης: 
Ζιανλιάν Γι
Σημαντικότερη απουσία:
 –

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 12-16
Ranking: 30
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 8η (1994, Καναδάς)

Αναλυτικά η 12αδα: Ζιανλιάν Γι, Τσελίν Γουάνγκ, Τζόου Τσι, Ζουνφέι Ρεν, Αμπντουσαλάμ Αμπουντουρίσιτ, Σιαοτσουάν Μου, Μινγκχούι Σουν, Αιλούν Γκούο, Ζιβέι Τσάο, Λανγκμπάι Κε, Ρούι Τσάο, Σούο Φανγκ.

2ος Όμιλος: Με φαβορί και δυνατά αουτσάιντερ

Η Αργεντινή είναι το μεγάλο φαβορί του 2ου ομίλου, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στην πόλη Γουχάν. Η αλμπισελέστε είναι η καλύτερη ομάδα του γκρουπ, αφού η Ρωσία έχει ελλείψεις και ειδικότερα την απουσία του Σβεντ, ενώ δυνατό αουτσάιντερ μοιάζει η Νιγηρία, που διαθέτει παίκτες επιπέδου ΝΒΑ. Σαν σάκος του μποξ μοιάζει η Νότιος Κορέα, η οποία ωστόσο θα έχει αρκετό κόσμο στο πλευρό της στην Κίνα…

Ρωσία

Προπονητής: Σεργκέι Μπαζάρεβιτς
Κορυφαίος παίκτης: 
Βιτάλι Φριτζόν
Σημαντικότερη απουσία:
 Αλεξέι Σβεντ

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 12-16
Ranking: 10
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 2η (1994, 1998)

Αναλυτικά η 12αδα: Μίκαελ Κουλάγκιν, Εβγκένι Μπαμπούριν, Βιτάλι Φριτζόν, Γκριγκόρι Μοτοβίλοφ, Σεργκέι Καράσεφ, Νικίτα Κουρμπάνοφ, Αντρέι Βοροντσέβιτς, Αντρέι Ζουμπκοφ, Σεμέν Αντόνοφ, Εβγκένι Βάλιεφ, Βλαντιμίρ Ίβλεφ, Αντρέι Σόπιν.

Αργεντινή

Προπονητής: Σέρχιο Ερνάντες
Κορυφαίος παίκτης: 
Λούις Σκόλα
Σημαντικότερη απουσία:
 –

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 4-12
Ranking: 5
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 1η (1950, Αργεντινή)

Αναλυτικά η 12αδα: Νικολάς Μπρουσίνο, Νικολάς Λαμπροβίτολα, Μάρκος Ντέλια, Αγκουστίν Καφάρο, Μάξιμο Φιελεράπ, Λούτσιο Ρέντιβο, Φακούντο Καμπάτσο, Τάγιαβεκ Γκαλίτσι, Λουίς Σκόλα, Λούκα Βιλντόζα, Πατρίτσιο Γκαρίνο, Γκάμπριελ Ντεκ.

Νότια Κορέα

Προπονητής: Σανγκ Σικ Κιμ
Κορυφαίος παίκτης: 
Σαν Χι Παρκ
Σημαντικότερη απουσία:
 –

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 16-32
Ranking: 32
Καλύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο: 11η (1970, Γιουγκοσλαβία)

Αναλυτικά η 12αδα: Σαν Χι Παρκ, Ζουνιόνγκ Τσόι, Γιανγκχιούν Λι, Σανγκχιουνγκ Κιμ, Χοάν Χέο, Χιγιόνγκ Γιανγκ, Χιονγκγκεούν Τζέονγκ, Σανγκγί Κανγκ, Γιονγκχιού Κιμ, Γκούνα Ρα, Ντισουνγκ Λι, Σέουνγκχιουν Λι.

Νιγηρία

Προπονητής: Αλεξάντερ Νβόρα
Κορυφαίος παίκτης: 
Αλ Φαρούκ Αμίνου
Σημαντικότερη απουσία:
 –

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 16-32
Ranking: 33
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 13η (1998, Ελλάδα)

Αναλυτικά η 12αδα: Βίνσεντς Νάμπι, Τσιμέζι Μέτου, Ίκε Ντιόγκου, Ίκε Ιροέγκμπου, Μάικλ Έρικ, Μπέντζαμιν Ούζο, Αλ-Φαρούκ-Αμίνου, Ζάνα Ταλίμπ, Στάνλεϊ Οκόγιε, Τζορνταν Νουόρα, Τζος Οκότζι, Έκπε Γιούντο

3ος Όμιλος: Η Ισπανία και το… χάος

Η Ισπανία κληρώθηκε στον 3ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η κληρωτίδα της έκλεισε το μάτι, αφού έπεσε πάνω σε Ιράν, Πουέρτο Ρίκο και Τυνησία. Η πρωτιά μοιάζει δεδομένη για την Ισπανία που μπορεί να μην ήταν όπως πριν μερικά χρόνια και να έχει ελλείψεις, όμως θα παλέψει για ένα μετάλλιο.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι τρεις θα δώσουν «μάχη» για τη δεύτερη θέση, με την Τυνησία να είναι ένα κλικ πιο μπροστά. Ιράν και Πουέρτο Ρίκο ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, όμως μπορούν να ακολουθήσουν τους Ισπανούς.

Ισπανία

Προπονητής: Σέρτζιο Σκαριόλο
Κορυφαίος παίκτης: 
Μαρκ Γκασόλ
Σημαντικότερες απουσίες:
 Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Πάου Γκασόλ, Νίκολα Μίροτιτς, Σερτζ Ιμπάκα

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 1-4
Ranking: 2
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 1η (2006, Ιαπωνία)

Αναλυτικά η 12αδα: Ρίκι Ρούμπιο, Κουίνο Κολόμ, Σέρχιο Γιουλ, Πάου Ρίμπας, Ρούντι Φερνάντεθ, Τσάβι Ραμπασέδα, Χάβι Μπεϊράν, Χουάντσο Ερναγκόμεθ, Βίκτορ Κλαβέρ, Πιερ Οριόλα, Μαρκ Γκασόλ, Ουίλι Ερναγκόμεθ.

Ιράν

Προπονητής: Μεχράν Σαχιντάμπ
Κορυφαίος παίκτης: 
Χαμέντ Χαντάντι
Σημαντικότερες απουσίες:
 –

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 16-32
Ranking: 27
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 19η (2010, Τουρκία)

Αναλυτικά η 12αδα: Χαμέντ Χαντάντι, Μοχάμαντ Χασανζαντέχ, Χαμέντ Χοσεϊνζαντέχ, Μοχάμαντ Τζαμσχίντι, Σαμάντ Νικχάμ Μπαχράμι, Σαϊχάντ Μασχαβεκχί, Ρασούλ Μοζαφαριβανανί, Μεϊσάμ Μιρζαεϊ, Μιχαέλ Ροσταμπούρ, Μπεχνάμ Γιακχτσαλι, Αρμάν Ζανγκενέχ, Ααρόν Γκεραμιπούρ

Πουέρτο Ρίκο

Προπονητής: Έντι Κασιάνο
Κορυφαίος παίκτης: 
Ρενάλντο Μπάλκμαν
Σημαντικότερη απουσία:
 Τζέι Τζέι Μπαρέα

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 16-32
Ranking: 16
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 4η (1990)

Αναλυτικά η 12αδα: Γκάρι Μπράουν, Τζίαν Κλαβέλ, Αϊζάια Πινέιρο, Άνχελ Ροντρίγκεθ, Νταβίντ Χουέρτας, Χαβιέρ Μοχίκα, Αλεξάντερ Φράνκλιν, Ραμόν Κλεμέντε, Ντέβον Κόλιερ, Χόρχε Μπράιαν Ντίαθ, Κρίστοφερ Μπρέιντι, Ρενάλντο Μπάλκμαν

Τυνησία

Προπονητής: Μάριο Πάλμα
Κορυφαίος παίκτης: 
Σαλά Μέζρι
Σημαντικότερη απουσία: 

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 16-32
Ranking: 51
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 24η (2010, Τουρκία)

Αναλυτικά η 12αδα: Σαλά Μέζρι, Μάικλ Ρολ, Ομάρ Αμπάντα, Μοχάμεντ Αμπάσι, Μάκραμ Μπεν Ρομντέιν, Ζίγεντ Τσενούφι, Μουράντ Ε Μαμπρούκ, Μοχτάρ Γκαγιάζα, Μουχάμεντ Χάντινταν, Νιζάρ Κνίουα, Ομάρ Μούχλι, Ραντουάν Σλίμαν

4ος Όμιλος: Η πανίσχυρη Σερβία και η φιλόδοξοι Ιταλοί

Η Σερβία βρίσκεται στον 4ο όμιλο. Είναι μετά τους Αμερικανούς το μεγάλο φαβορί για το χρυσό και είναι πανίσχυρη. Αν ήταν και ο Μίλος Τεόντοσιτς το ρόστερ του Τζόρτζεβιτς θα ήταν υπερπλήρες. Όχι ότι τώρα δεν θα είναι. Οι πλάβι θα περάσουν εύκολα το γκρουπ και λογικά πρώτοι.

Από εκεί και πέρα, η Ιταλία είναι δυνατή σε ακόμα μια διοργάνωση και ιδιαίτερα φιλόδοξη, όμως φαίνεται να έχει ταβάνι. Φιλιππίνες και Ανγκόλα δεν έχουν ελπίδες αν παρουσιαστούν σοβαρές οι άλλες δύο και λογικά θα αποκλειστούν. Η διαφορά δυναμικότητας εξάλλου είναι τεράστια.

Ανγκόλα

Προπονητής: Βάλτερ Κόστα
Κορυφαίος παίκτης: 
Γιανίκ Μορέιρα
Σημαντικότερη απουσία: 
Μπρούνο Φερνάντο

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 16-32
Ranking: 39
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 9η (2006, Ιαπωνία)

Αναλυτικά η 12αδα: Χοσέ Αντόνιο, Γέρσον Γκονσάλβες, Κάρλος Μοράις, Ολίμπιο Σιπριάνο, Βαλντελίτσιο Χοακίν, Ρέτζι Μουρ, Ζακ Κονσεϊσάο, Χερμενετζίλντο Ντιβάλντο Μπούνγκα, Γιανίκ Μορέιρα, Γκέρσον Ντομίνγκος, Εντουάρντο Μίνγκας, Λιονέλ Πάουλο.

Φιλιππίνες

Προπονητής: Γιοσελέρ Γκουάιο
Κορυφαίος παίκτης: 
Αντρέι Μπλάτσε
Σημαντικότερη απουσία: 

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 16-32
Ranking: 31
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 3η

Αναλυτικά η 12αδα: Μαρκ Μπαρόκα, Ρόμπερτ Μπόλικ, Πολ Ντάλισταν, Τζέιμαρ Πέρεθ, Ρότζερ Πογκόι, Κίφερ Ραβένα, Αντρέι Μπλάτσε, Ρέιμοντ Αλμαζάν, Γκέιμπ Νόργουντ, Τρόι Ροσάριο, Γιούνε Μαρ Φαχάρδο, Τζάπεθ Αγκιλάρ

Ιταλία

Προπονητής: Μέο Σακέτι
Κορυφαίος παίκτης: 
Ντανίλο Γκαλινάρι
Σημαντικότερη απουσία: 
Αντρέα Τσιντσιαρίνι

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 4-8
Ranking: 13
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 4η (1970, 1978)

Αναλυτικά η 12αδα: Ντάνιελ Χάκετ, Αριέλ Φιλόι, Αμεντέο Ντέλα Βάλε, Μάρκο Μπελινέλι, Αβούντου Αμπας, Αλεσάντρο Τζεντίλε, Τζεφ Μπρουκς, Λούκα Βιτάλι, Ντανίλο Γκαλινάρι, Λουίτζι Ντατόμε, Πολ Μπιλίγκα, Αμεντέο Τεσιτόρι

Σερβία

Προπονητής: Σάσα Τζόρτζεβιτς
Κορυφαίος παίκτης: 
Νίκολα Γιόκιτς
Σημαντικότερη απουσία: 
Μίλος Τεόντοσιτς

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 1-3
Ranking: 4
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 2η (2014)* ως Σερβία, 1η (1998, 2002) ως Σερβία και Μαυροβούνιο

Αναλυτικά η 12αδα: Στέφαν Γιόβιτς, Βασίλιε Μίτσιτς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Μάρκο Γκούντουριτς, Μάρκο Σιμόνοβιτς, Βλάντιμιρ Λούτσιτς, Στέφαν Μπίρτσεβιτς, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Νίκολα Γιόκιτς, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, Μίροοσλαβ Ραντούλιτσα, Νίκολα Μιλουτίνοβ.

5ος Όμιλος: Οι ΗΠΑ και οι άλλες

Η Team USA είναι η κορυφαία ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μπορεί να έχει πολλές και ηχηρές απουσίες και ουσιαστικά να κατεβαίνει με την τριτοτέταρτη ομάδα, όμως ο Γκρεγκ Πόποβιτς και οι παίκτες του θα κάνουν περίπατο. Ειδικά στους ομίλους.

Η πρωτιά θα έρθει εύκολα και από εκεί και πέρα Τουρκια, Τσεχία και πιο πίσω η Ιαπωνία του Χατσιμούρα θα παλέψουν για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η λογική λέει μάχη για τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε Τούρκους και Τσέχους.

Τουρκία

Προπονητής: Ουφούκ Σαρίτσα
Κορυφαίος παίκτης: Τσεντί Οσμάν
Σημαντικότερες απουσίες: Ενές Καντέρ

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 12-16
Ranking: 17
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 2η (2010, Τουρκία)

Αναλυτικά η 12αδα: Ντογκούς Μπαλμπάι, Σκότι Γουίλμπεκιν, Μελί Μαχμούτογλου, Τσεντί Οσμάν, Μπουγκραχάν Τουντσέρ, Φορκμάν Κορκμάζ, Γιγκίτ Αρσλάν, Ερσάν Ιλιασόβα, Μετετσάν Μπιρσέν, Σεμί Ερντέν, Εγκέ Αράρ, Σερτάκ Σανλί

Τσεχία

Προπονητής: Ρόμεν Γκινσμπουργκ
Κορυφαίος παίκτης: Τόμας Σατοράνσκι
Σημαντικότερη απουσία: Γιαν Βέσελι

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 16-24
Ranking: 24
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 1η συμμετοχή ως ανεξάρτητο κράτος

Αναλυτικά η 12αδα: Πάτρικ Άουντα, οντρέι Μπάλβιν, Γιάρομικ Μπόχατσικ, Βόιτεχ Χρούβαν, Μάρτιν Κριζ, Λούκας Πάλιζα, Μάρτιν Πέτερκα, Πάβελ Πούμπρλα, Τόμας Σατοράνσκι, Μπλέικ Σίλμπ, Γιάκουμπ Σίρινα και Τόμας Βιόραλ

ΗΠΑ

Προπονητής: Γκρέγκ Πόποβιτς
Κορυφαίος παίκτης: 
Κέμπα Γουόκερ, Ντόνοβαν Μίτσελ
Σημαντικότερες απουσίες: 
Πολλές και σημαντικές απουσίες. Μερικά παραδείγματα είναι οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν, Στεφ Κάρι, Καουάι Λέοναρντ, Κλέι Τόμπσον, Κάιρι Ίρβινγκ, Άντονι Ντέιβις, Πολ Τζορτζ, Ράσελ Γουέστμπρουκ.

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 1-2
Ranking: 1
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 1η σε πέντε διοργανώσεις

Αναλυτικά η 12αδα: Κέμπα Γουόκερ, Μάρκους Σμαρτ, Ντέρικ Γουάιτ, Ντόνοβαν Μίτσελ, Κρίς Μίντλετον, Μπρουκ Λόπεζ, Μέισον Πλάμλι, Μάιλς Τέρνερ, Τζέισον Τέιτουμ, Τζέιλεν Μπράουν, Τζο Χάρις, Χάρισον Μπαρνς.

Ιαπωνία

Προπονητής: Ζούλιο Λάμας
Κορυφαίος παίκτης: 
Ρούι Χατσιμούρα
Σημαντικότερες απουσίες:
 –

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 16-32
Ranking: 48
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 11η (1967)

Αναλυτικά η 12αδα: Σέια Αντο, Ρούι Χατσιμούρα, Γιότζι Τακεούτσι, Σούτο Αντο, Μακότο Χιετζίμα, Κοσούκε Τακεούτσι, Γιουντάι Μπάμπα, Αβι Κόκι Σάφερ, Ντάικι Τανάκα, Νικ Φαζέκας, Ρουσέι Σινογιάμα, Γιούτα Γουτανάμπε.

6ος Όμιλος: Η Ελλάδα το φαβορί, «μάχη» για τον δεύτερο

Η Ελλάδα είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου που θα φιλοξενηθεί στην Ναντζίνγκ και εύκολα ή δύσκολα πρέπει να πάρει την πρωτιά. Το ιδανικό είναι το 3/3 κόντρα σε Μαυροβούνιο, Βραζιλια και Νέα Ζηλανδία που θα δώσουν «μάχη» για την πρόκριση.

Όσον αφορά τους άλλους τρεις το Μαυροβούνιο είναι πιο μπροστά από τους άλλους δύο, όπως και η Βραζιλία είναι καλύτερη από τη Νέα Ζηλανδία. Οι Μαυροβούνιοι είναι πιο κοντά στη δυάδα, από τους Βραζιλιάνους.

ΕΛΛΑΔΑ

Προπονητής: Θανάσης Σκουρτόπουλος
Κορυφαίος παίκτης: 
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Σημαντικότερες απουσίες:
 Γιάννης Αθηναίου, Τάιλερ Ντόρσεϊ

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 1-4
Ranking: 8
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 2η (2006, Ιαπωνία)

Αναλυτικά η 12αδα: Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Πρίντεζης, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Βαγγέλης Μάντζαρης

Νέα Ζηλανδία

Προπονητής: Πολ Χενάρ
Κορυφαίος παίκτης: 
Τάι Γουέμπστερ
Σημαντικότερες απουσίες:
 Στίβεν Άνταμς

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 16-32
Ranking: 38
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 4η (2002)

Αναλυτικά η 12αδα: Τάι Γουέμπστερ, Φιν Ντιλέινι, Σι Ίλι, Γιαρόντ Κένι, Κόρεϊ Γουέμπστερ, Τομ Αμπερκρόμπι, Ρομπ Λόε, Τόχι Σμιθ Μίλνερ, Τζόρνταν Ενγκατάι, Ίθαν Ρούσμπατς, Άλεξ Πλέντγκερ, Ισαάκ Φόρου.

Βραζιλία

Προπονητής: Αλεξάνταρ Πέτροβιτς
Κορυφαίος παίκτης: Λεάντρο Μπαρμπόσα
Σημαντικότερες απουσίες:
 –

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 16-32
Ranking: 12
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 1η (1959, 1963)

Αναλυτικά η 12αδα: Μαρσελίνιο Χουέρτας, Ράφα Λουζ, Γιάγκο Ματέους, Άλεξ Γκαρσία, Λεάντρο Μπαρμπόσα, Μαργκίνος Βιεϊρά, Μάρκος Λουσάντα, Βίτορ Μπενίτε, Αουγκούστο Λίμα, Μπρούνο Καμπόκλο, Κριστιάνο Φελίτσιο, Αντερσον Βαρεχάο.

Μαυροβούνιο

Προπονητής: Ζβέζνταν Μίτροβιτς
Κορυφαίος παίκτης: Νίκολα Βούτσεβιτς
Σημαντικότερες απουσίες:
 Γιόβαν Κλιάιτς, Ταϊρίς Ράις

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 8-16
Ranking: 28
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 1η (1998, 2002 ως Γιουγκοσλαβία)

Αναλυτικά η 12αδα: Νίκολα Ιβάνοβιτς, Ντέρικ Νίντχαμ, Πέταρ Πόποβιτς, Σεάντ Σέχοβιτς, Σουάντ Σέχοβιτς, Ντίνο Ράντοντσιτς, Αλέξα Πόποβιτς, Νεμάνια Ράντοβιτς, Νίκολα Βούτσεβιτς, Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, Μάρκο Τοντόροβιτς, Μίλκο Μπιέλιτσα.

7ος Όμιλος: Γαλλία, Γερμανία και «σάκοι του μποξ»

Ο όμιλος που θα διεξαχθεί στη Σεντζέν έχει δύο ευρωπαϊκές ομάδες που θα καθαρίσουν λογικά την πρόκριση. Η Γαλλία και η Γερμανία είναι πολύ καλύτερες ομάδες από Δομινικανή Δημοκρατία και Ιορδανία, που δεν θα έχουν και πολλές ελπίδες πρόκρισης, ενώ οι τρικολόρ είναι μια από τις 4-5 ομάδες που είναι φαβορί για μετάλλιο.

Δομινικανή Δημοκρατία

Προπονητής: Νέστορ Γκαρσία
Κορυφαίος παίκτης: Εούλις Μπάεζ
Σημαντικότερες απουσίες:
 Καρλ Άντονι Ταουνς, Αλ Χόρφορντ, Τζέιμς Φελντέιν

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 16-32
Ranking: 18
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 12η (1978)

Αναλυτικά η 12αδα: Νταγκομπέρτο Πένα, Ριγκομπέρτο Μεντόθα, Βίκτορ Λουίζ, Σάντιελ Ρόχας, Χουάν Μιγκέλ Σουέρο, Χουάν Χοσέ Γκαρσία, Ελόι Βάργκας, Έουλις Μπάεθ, Ρόναλντ Ραμόν, Γκέλβις Σολάνο, Ρόναλντ Ρόμπερτς Jr., Λουίς Νταβίντ Μοντέρο

Γαλλία

Προπονητής: Βενσάν Κολέ
Κορυφαίος παίκτης: Ρούντι Γκομπέρ
Σημαντικότερες απουσίες: Τομάς Ερτέλ, Ζοφρουά Λοβέρν, Αντριέν Μοερμάν

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 1-5
Ranking: 3
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 3η (2014, Ισπανία)

Αναλυτικά η 12αδα: Φρανκ Ντιλικινά, Αμάθ Εμπαγιέ, Νικολά Μπατούμ, Εβάν Φουρνιέ, Νάντο Ντε Κολό, Βενσάν Πουαριέ, Άντριου Αλμπισί, Λουί Λαμπεϊρί, Ματιάς Λεσόρ, Ρούντι Γκομπέρ, Αξέλ Τουπάν, Πολ Λακόμπ.

Γερμανία

Προπονητής: Χένρικ Ρεντλ
Κορυφαίος παίκτης: Ντένις Σρούντερ
Σημαντικότερες απουσίες: –

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 8-16
Ranking: 22
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 3η (2002, ΗΠΑ)

Αναλυτικά η 12αδα: Ντένις Σρούντερ, Μάοντο Λο, Αντρέας Ομπστ, Ισμέτ Ακπινάρ, Πολ Τσίπσερ, Νιλς Γκίφι, Μαξιμίλιαν Κλέμπερ, Ντανίλο Μπάρτελ, Ρόμπιν Μπέντσινγκ, Ντάνιελ Τάις, Γιοχάνες Βόιτμαν, Γιοχάνες Τίμαν

Ιορδανία

Προπονητής: Τζόζεφ Στίμπινγκ
Κορυφαίος παίκτης: Αχμέντ Ντουβερίογλου
Σημαντικότερες απουσίες: –

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 24-32
Ranking: 49
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 23η (2010, Τουρκία)

Αναλυτικά η 12αδα: Μαχμούντ Αμπντίν, Αμίν Αμπού Χαβάς, Νταρ Τάκερ, Τζόρνταν Ντασουκί, Σάμι Μπζάι, Αχμάντ Αλ-Χαμαρσέχ, Γιουσέφ Αμπουβαζανέχ, Μοχάμεντ Σαχέρ, Ζάιντ Αμπάς, Μαλέκ Κανάαν, Μουσά Αλ Αβαντί, Αχμέτ Ντουβερίογλου.

8ος Όμιλος: Τρεις ομαδάρες και η Σενεγάλη

Αυστραλία, Καναδάς και Λιθουανία είναι αναμφίβολα ανάμεσα στις 7-8 ομάδες του τουρνουά που ξεχωρίζουν. Και οι τρεις μπορούν να διεκδικήσουν υπό προϋποθέσεις ακόμα και μετάλλιο αν σταθούν τυχερές, ενώ Αυστραλοί και Καναδοί αν ήταν πλήρεις θα ήταν σίγουρα ανάμεσα σε φαβορί. Η Σενεγάλη από την άλλη είναι μια φύσει αλτική ομάδα και πιθανότατα σε άλλον όμιλο να είχε ελπίδες πρόκρισης, όμως όχι σε αυτόν.

Καναδάς

Προπονητής: Νικ Νερς
Κορυφαίος παίκτης: Κόρι Τζόσεφ
Σημαντικότερες απουσίες: Αρ Τζέι Μπάρετ, Τρίσταν Τόμπσον, Κέλι Όλινικ

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 16-32
Ranking: 23
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 6η (1978, 1982)

Αναλυτικά η 12αδα: Άντριου Νέμπχαρντ, Μπρέιντι Χέσλιπ, Κόρι Τζόζεφ, Κάζα Κατζάμι-Κιν, Κέβιν Πάνγκος, Φιλ Σκραμπ, Μέλβιν Έτζιμ, Κόνορ Μόργκαν, Κάιλ Ουίλτζερ, Όουεν Κλάσεν, Τόμας Σκραμπ, Κεμ Μπιρτς

Σενεγάλη

Προπονητής: Μουσταφά Γκαγέ
Κορυφαίος παίκτης: Μορίς Εντούρ
Σημαντικότερες απουσίες: Γκόργκι Ντιένγκ

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 16-32
Ranking: 37
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 14η (1978)

Αναλυτικά η 12αδα: Τσάνε Νταλμέιντα, Λαμίν Σαμπέ, Μακτάρ Γκουέγιε, Τζιμπρίλ Τιάμ, Μορίς Εντούρ, Πάπε Ντιοπ, Μομάρ Εντόι, Μουχάμαντ Φαγέ, Ιμπραχίμα Φαγέ, Μπαμπακάρ Τουρέ, Γιουσουφά Εντόι, Χαμαντί Εντιαγέ

Λιθουανία

Προπονητής: Νταϊνιους Αντομάιτις
Κορυφαίος παίκτης: Γιόνας Βαλαντσιούνας
Σημαντικότερες απουσίες: –

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 8-16
Ranking: 6
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 3η (2010, Τουρκία)

Αναλυτικά η 12αδα: Μάντας Καλνιέτις, Λούκας Λεκαβίτσιους, Μάριους Γκριγκόνις, Ρενάλντας Σεϊμπούτις, Ρόκας Γκιεντράιτις, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Εντγκάρας Ουλανόβας, Άρνας Μπουτκεβίτσιους, Ντομάντας Σαμπόνις, Γιόνας Ματσιούλις, Γιόνας Βαλαντσιούνας, Παούλιους Γιανκούνας

Αυστραλία

Προπονητής: Αντρέι Λεμάνις
Κορυφαίος παίκτης: Πάτι Μιλς
Σημαντικότερες απουσίες: Μπεν Σίμονς

Πρόβλεψη για τη θέση που θα τερματίσει: 4-8
Ranking: 11
Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 5η (1982, 1994)

Αναλυτικά η 12αδα: Πάτι Μιλς, Μάθιου Ντελαβεντόβα, Νέιθαν Σόμπεϊ, Κρις Γκούλντιγκ, Καμ Γκλίντον, Τζο Ινγκλς, Μιτς Κρικ, Ντέιβιντ Μπάρλοου, Νικ Κέι, Άαρον Μπέινς, Άντριου Μπόγκουτ, Τζοκ Λαντέιλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ