Πέτροβιτς: «Όλοι λένε αυτή την ομάδα πολύ γερασμένη, οι βετεράνοι είναι σε τρομερή κατάσταση»

Πέτροβιτς: «Όλοι λένε αυτή την ομάδα πολύ γερασμένη, οι βετεράνοι είναι σε τρομερή κατάσταση»

Αφοσιωμένος στο παιχνίδι με την Νέα Ζηλανδία και όχι στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Αλεξάνταρ Πέτροβιτς, ενώ τόνισε πως όλοι υποτιμούν την Βραζιλία. Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τακτική των αντιπάλων τους στην πρεμιέρα.

Ο Αλεξάνταρ Πέτροβιτς είναι έτοιμος να οδηγήσει την Βραζιλία σε μεγάλη διοργάνωση έπειτα από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς. Ο Κροάτης τεχνικός έδειξε απόλυτα συγκεντρωμένος στην πρεμιέρα του ομίλου της Εθνικής μας. Ο Πέτροβιτς απέφυγε να μιλήσει για την «Επίσημη Αγαπημένη» στην συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία (1/9, 11:00) , αφού κοιτάζει κάθε ματς σαν τελικό.

Ταυτόχρονα έδειξε εκνευρισμένος σε όσους θεωρούν την Εθνική Βραζιλίας «γερασμένη» ομάδα, επεξηγώντας το πλάνο του και φυσικά την κατάσταση των παικτών του. Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας από την πλευρά του, ανέλυσε τους αυριανούς αντιπάλους της «σελεσάο», ενώ μίλησε και για την κατάσταση της ομάδας του και πως πρέπει να αντιμετωπίσει τη Νέα Ζηλανδία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των Αλεξάνταρ Πέτροβιτς και Μαρσελίνιο Χουέρτας:

Αλεξάνταρ Πέτροβιτς: «Ξέρουμε ότι είναι μια σύντομη διοργάνωση. Εχουμε τρεις αγώνες, αύριο πρέπει από το ξεκίνημα να είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε. Είμαστε έτοιμοι, ελπίζω και πιστεύω ότι κάποια προβλήματα με το στομάχι των παικτών θα τα ξεπεράσουμε. Όλοι προπονήθηκαν για το αυριανό ματς με τη Νέα Ζηλανδία. Μας ενδιαφέρει μόνο η Νέα Ζηλανδία, είναι μια ομάδα που παίζει πολύ διαφορετικά από κάθε άλλη.

Παίζει σε σύντομες επιθέσεις, τους αρέσει να χτυπούν στα 6-7 δευτερόλεπτα. Πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να αμυνθούμε στις προσπάθειές τους. Η προτεραιότητά μας είναι να τους περιορίσουμε τα ποσοστά, αυτό το στοιχείο είναι το σημαντικότερο για εμάς μαζί με τον έλεγχο των ριμπάουντ.

Δεν θέλω να μιλήσω για την Ελλάδα, είμαι 100% αφοσιωμένος στο αυριανό ματς. Έχω παίξει σε κάθε διοργάνωση και ξέρω πόσο σημαντικό λάθος θα είναι αν σκεφτώ κάποιο επόμενο ματς. Πολλοί κάνουν το λάθος όταν κοιτάζουν την Βραζιλία, όλοι λένε ότι αυτή η ομάδα είναι πολύ γερασμένη.

Οι βετεράνοι είναι σε τρομερή κατάσταση, είναι καλοί, έχουν θέληση να παίξουν για την εθνική ομάδα της χώρας του. Έχουμε επτά νεαρούς, που έπαιξαν στην προετοιμασία τα περισσότερα λεπτά απ’ όλους. Δεν κάθονται στον πάρκο, μπαίνουν και παίρνουν σημαντικά λεπτά. Έχουμε τον τέλειο συνδυασμό βετεράνων – νεαρών. Έχουμε σπουδαία χημεία».

Μαρσελίνιο Χουέρτας: «Κάθε πρεμιέρα, σε κάθε διοργάνωση, είναι δύσκολη ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι από το πρώτο δευτερόλεπτο, απέναντι σε μια ομάδα που παίζει διαφορετικό μπάσκετ σε άμυνα κι επίθεση. Παίρνουν γρήγορες επιθέσεις, πρέπει να είμαστε έξυπνοι. Πρέπει να είμαστε ενεργοί στο πίσω μέρος του γηπέδου. Θα παίξουμε με ενέργεια και αν το κάνουμε αυτό, θα τα πάμε μια χαρά. Δεν πρέπει να τους δώσουμε χώρο και ανοιχτά σκορ.

Παίζοντας με την Βραζιλία, έχω πάρει σημαντικά μαθήματα, όπως το γεγονός ότι ένα καλάθι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πρέπει να είμαστε πάντα πνευματικά έτοιμοι, ακόμη και για τις άσχημες μέρες μας. Είναι σκληρή διοργάνωση, ένα κακό ματς μπορεί να σε βγάλει εκτός τουρνουά. Είναι κάτι που όλοι σκεφτόμαστε πριν πατήσουμε παρκέ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ