Πολωνία – Ρωσία 79-74

Πολωνία – Ρωσία 79-74

Οι Πολωνοί κατάφεραν να πάρουν μεγάλη νίκη κόντρα στη Ρωσία (79-74) και πλέον βρίσκονται μια ανάσα από την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με ασπίδα το πείσμα και την επιμονή της η Πολωνία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Ρωσίας και να πάρει μια σπουδαία νίκη, η οποία την στέλνει με το… ένα πόδι στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Πολωνοί δεν έχασαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης την πίστη τους για ένα θετικό αποτέλεσμα και παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, κατάφεραν σταδιακά να ψαλιδίσουν τη διαφορά προτού τελικά ολοκληρώσουν τη μεγάλη ανατροπή.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Μάικ Τέιλορ κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο στη διοργάνωση και συνεχίζει απτόητη την πορεία της προς μια ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά.

Το ματς

Η Ρωσία πήρε ένα προβάδισμα (5-10, 5′) με τους Κουλάγκιν – Βορόντσεβιτς, αλλά ο Σοκολόφσκι λίγο αργότερα ισοφάρισε με βολές (13-13, 8′). Ο Μοτοβίλοφ με προσωπικές ενέργειες έδωσε πάλι προβάδισμα στο 10′ (16-22).

Μάλιστα, οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφτασαν σε διψήφια διαφορά (29-40, 18′), αλλά η Πολωνία έκανε μικρό σερί κι ο Πονίτκα «εκτέλεσε» για τρεις στο τέλος της δεύτερης περιόδου (34-40, 20′).

Οι Ρώσοι επέκτειναν το σερί τους στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Βαζίνσκι να κάνει το 39-40 (23′). Βορόντσεβιτς και Κουλάγκιν ήταν οι μοναδικοί που συνέχιζαν να «παλεύουν» για τη Ρωσία (47-55, 28′). Η Πολωνία, όμως, δεν το έβαλε κάτω, μείωσε στο 30′ (53-57) και στο 34′ πέρασε μπροστά με επιμέρους 11-3 (64-60).

Στα τελευταία λεπτά, το σύνολο του Μάικ Τέιλορ έκανε άψογη διαχείριση του προβαδίσματος και δεν άφησε στους Ρώσους περισσότερα περιθώρια. Το τελικό 79-74 προκάλεσε τους πανηγυρισμούς των Πολωνών, η οποίοι πλέον κατά πάσα πιθανότητα θα κοντραριστούν με την Αργεντινή για την πρωτιά του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 34-40, 53-57, 79-74.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ