Αργεντινή- Βενεζουέλα 87-67 (pics)

Αργεντινή- Βενεζουέλα 87-67 (pics)

Η Αργεντινή νίκησε 87-67 την Βενεζουέλα και προκρίθηκε στην οκτάδα, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκάμπριελ Ντεκ, ο οποίος πέτυχε 25 πόντους.

Η Αργεντινή δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση από την Βενεζουέλα, υπέταξε την έτερη ομάδα της Λατινικής Αμερικής με σκορ 87-67  και «σφράγισε» την πρόκριση στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο επόμενο παιχνίδι οι «Γκαούτσος» θα αντιμετωπίσουν την Πολωνία με στόχο την πρώτη θέση του ομίλου.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι Αργεντινοί προηγήθηκαν 12-8 και 14-10, κλείνοντας την περίοδο μπροστά με 17-12, με τους Καμπάτσο, Λαπροβίτολα να οδηγούν τους «τυπικά» γηπεδούχους στο σκοράρισμα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Σέρχιο Ερνάντεθ προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφιο αριθμό πόντων στο 12′ (22-12) με δίποντο του Γκάμπριελ Ντεκ. Οι Βενεζουελάνοι μείωσαν σε 27-20, αλλά με πρωταγωνιστή και πάλι τον φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης, οι Αργεντινοί επανέφεραν τη διαφορά σε επίπεδα άνω των 10 πόντων, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 38-25.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αργεντινή συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, προηγούμενη 44-30 με το έμμεσο τρίποντο του Ντεκ, 7:45 πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Από τη Βενεζουέλα ο Καρέρα ήταν αυτός που προσπαθούσε να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ, με το παιχνίδι να έχει τρελό ρυθμό και τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ένα ακόμη τρίποντο του Ντεκ λίγο πριν τη λήξη της περιόδου διαμόρφωσε το 63-47 (το οποίο ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου), με την Βενεζουέλα πλέον να έχει να ανέβει «βουνό» για να γυρίσει το παιχνίδι.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την Αργεντινή να στέλνει τη διαφορά στο +20 (72-52) και να «καθαρίζει» το παιχνίδι. Το τελικό 87-67 έδωσε το «ροζ» φύλλο αγώνα στους «Γκαούτσος», παίρνοντας μαζί τους και τους Πολωνούς, με τους οποίους θα παίξουν την πρωτιά στην μεταξύ τους αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής.

Πρωταγωνιστές για την Αργεντινή ήταν ο Γκάμπριελ Ντεκ (25π, 4ριμπ., 7/8 δίποντα), ο Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος «άγγιξε» το double – double (12π., 9 ασίστ), αλλά και ο Λουίς Σκόλα με 15 πόντους. Για την Βενεζουέλα εξαιρετικός ήταν ο Μίχαελ Καρέρα με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 7/8 δίποντα και 5/6 βολές, αλλά κανείς άλλος δεν μπόρεσε τον ακολουθήσει.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 38-25, 63-47, 87-67

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ