Σκουρτόπουλος: «Κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα – έχουμε μια ευκαιρία με την Τσεχία»

Σκουρτόπουλος: «Κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα – έχουμε μια ευκαιρία με την Τσεχία»

Την προσοχή του στον «τελικό» με την Τσεχία στρέφει πλέον ο Θανάσης Σκουρτόπουλος για την τελευταία ευκαιρία της Εθνικής να βρεθεί στην 8αδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να κρατάει την καλή άμυνα της Ελλάδας κόντρα στις ΗΠΑ.

Στην καλή άμυνα της Εθνικής και σε μερικά σουτ που αν έμπαιναν ίσως να άλλαζαν το ματς όπως είπε χαρακτηριστικά, στάθηκε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στις πρώτες του δηλώσεις μετά το ματς κόντρα στις ΗΠΑ.

Ο προπονητής της Ελλάδας πλέον στρέφει την προσοχή του στο ματς-τελικό κόντρα στην Τσεχία την Δευτέρα (11:30) όπου για να προκριθεί στους «8» θέλει νίκη με 12 και παραπάνω πόντους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σκουρτόπουλος:

«Το περιμέναμε, μπορεί να είσαι 50 χρόνια στο γήπεδο και να είναι ένα παιχνίδι ζωής. Είπαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να χαρούμε το παιχνίδι. Στην άμυνα κάναμε καλή δουλειά, μας βγήκε η ζώνη. Με τα δυνατά χέρια των Αμερικανών είναι δύσκολο να βρεις λύσεις. Στα ανοιχτά σουτ έπρεπε να έχουμε ένα μίνιμουμ 10% περισσότερη ευστοχία. Αν εξαιρέσεις επτά πόντους στο τέλος τους κρατήσαμε κάτω από τους 65 πόντους. Αν έμπαιναν ένα-δύο σουτ σε συγκεκριμένο τάιμινγκ. Μετά αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Δευτέρας και θέλαμε να κρατήσουμε πιο φρέσκα τα παιδιά» τόνισε αρχικά και προσέθεσε:

«Ο πάγκος της Αμερικής δεν μπορεί να γίνει καλύτερος. Πρέπει να μας παραδειγματίσει ο τρόπος συμπεριφοράς προς όφελος της ομάδας τους. Δείχνουν πώς πρέπει να το χειριζόμαστε. Είναι τιμή για εμάς και για όλους».

Για την Τσεχία, δήλωσε: «Αλλο παιχνίδι και αντίπαλος. Άλλη πίεση και προσανατολισμός. Εμείς έχουμε στα χέρια μας μία ευκαιρία, όχι εύκολη. Να έχουμε κοντή μνήμη και να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν είανι εύκολο αλλά εφικτό. Να είμαστε πιο ομαδικοί και ισορροπημένοι. Το δίδυμο Καλάθης-Σλούκας θα είναι περισσότερη ώρα μαζί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ