Γκίντσμπουργκ: «Από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου η Ελλάδα»

Γκίντσμπουργκ: «Από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου η Ελλάδα»

Ο προπονητής των Τσέχων ανέφερε ότι η ομάδα του θα μπει για την νίκη και όχι την υπεράσπιση της διαφοράς, ενώ αποθέωσε την Εθνική μας.

Δηλώσεις έκανε ο Ρόνεν Γκίντσμπουργκ, ομοσπονδιακός προπονητής των Τσέχων, ενόψει του αυριανού ματς με την Ελλάδα, παιχνίδι που θα καθορίσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (νίκη της Βραζιλίας επί των ΗΠΑ) το ποιος από τους δύο θα συνεχίσει στην οκτάδα του τουρνουά.

Ο Ισραηλινός τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να μπει για τη νίκη, απόρησε με τον ρυθμό που δεν βρήκε η Ελλάδα στο τουρνουά. Παράλληλα, μίλησε για τον τραυματισμό του Μπλέικ Σιλμπ, τον Τόμας Σατοράνσκι και έδειξε την ικανοποίηση του για την πορεία της ομάδας του στο τουρνουά.

Οι δηλώσεις του Ρόνεν Γκίντσμπουργκ:

«Αν μπούμε για να υπερασπιστούμε την διαφορά των 11 πόντων, ο αντίπαλος μπορεί να την εξαφανίσει σε ένα λεπτό. Πρέπει να μπούμε για να παίξουμε μπάσκετ, με στόχο να κερδίσουμε. Η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις, αλλά δείξαμε χαρακτήρα μέχρι τώρα και αξίζουμε να είμαστε εδώ».

Για το ρυθμό που δεν έχει βρει η Ελλάδα στο τουρνουά: «Έχω δει όλα τα παιχνίδια, είμαι σίγουρος πως μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα. Ελπίζω να μην το κάνει απέναντι σε μας. Αν με ρωτούσαν πριν το τουρνουά θα έλεγα πως είναι υποψήφια για μετάλλιο, ακόμη και το χρυσό. Δεν ξέρω τι έγινε. Ρωτήστε τους. Κάποιες στιγμές παίζουν εξαιρετικά».

Για τον Μπλέικ Σιλμπ: «Δεν ξέρουμε ακόμη. Κάνει θεραπείες, είναι λίγο καλύτερα, αλλά θα δούμε».

Για το πως θα αντιμετωπίσει τον Γιάννη: «Ο Γιάννης είναι σπουδαίος παίκτης. Θα τον αντιμετωπίσουμε με box and one (γέλια)».

Για την πορεία της Τσεχίας μέχρι στιγμής: «Όταν ήρθαμε δεν περιμέναμε να φτάσουμε τόσο μακριά, γιατί δεν είχαμε τον Γιαν Βέσελι. Με τον Βέσελι θα μπορούσαμε να φτάσουμε και με μετάλλιο. Θέλαμε να κερδίσουμε την Ιαπωνία και ίσως να κάνουμε την έκπληξη με την Τουρκία, αλλά παίξαμε καλά σε όλα τα παιχνίδια».

Για τον Σατοράνσκι: «Ο Τόμας παίζει για τη νίκη και την ομάδα, όχι για την στατιστική του. Είναι ο ηγέτης μας, εντός κι εκτός γηπέδου. Κάνει τα πάντα για αυτή την ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ