Σατοράνσκι: «Φαβορί η Ελλάδα, δεν έχουμε κανένα πλεονέκτημα»

Σατοράνσκι: «Φαβορί η Ελλάδα, δεν έχουμε κανένα πλεονέκτημα»

Ο Τόμας Σατοράνσκι έξυπνα προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους ενόψει του αυριανού (9/9) ματς κόντρα στην Εθνική, που θα κρίνει την πρόκριση στους «8» του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Τσεχία και Ελλάδα κοντράρονται αύριο (9/9), σε μια πολύ σημαντική αναμέτρησή που θα καθορίσει ποια από τις δύο ομάδες θα περάσει στη φάση των «8» του Παγκόσμιου της Κίνας. Οι Τσέχοι εκτός από τη νίκη, βολεύονται και με ήττα μέχρι και 11 πόντους διαφορά από τη Γαλανόλευκη.

Ο Τόμας Σατοράνσκι, ο ηγέτης και μακράν καλύτερος παίκτης των Τσέχων στη διοργάνωση, σε δηλώσεις του ενόψει του ματς, θέλησε να πάρει το άγχος από τους πρωτάρηδες σε τέτοιες καταστάσεις συμπαίκτες του, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Θα πρέπει να παίξουμε για τη νίκη και σίγουρα δεν πρέπει να κοιτάμε τη διαφορά και να είμαστε ικανοποιημένοι αν χάνουμε με έναν συγκεκριμένο αριθμό πόντων. Αν μπούμε έτσι, θα χάνουμε από την αρχή. Πάμε για τη νίκη και βλέπουμε.

Δεν νιώθουμε φαβορί επειδή έχουμε την πολυτέλεια της διαφοράς. Η Ελλάδα έχει ισχυρές προσωπικότητες και παίκτες με εμπειρία. Δεν έχουμε κανένα πλεονέκτημα απέναντί τους, εκείνοι είναι το φαβορί».

Τέλος ο Σατοράνσκι δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Αντετοκούνμπο, επισημαίνοντας πως ίσως είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί με βάση τους κανονισμούς της FIBA, αν και τα χαρακτηριστικά του, δίνουν σαφές πλεονέκτημα έναντι οποιαδήποτε άμυνας:

«Η αδυναμία του Αντετοκούνμπο είναι το σουτ, αλλά είναι τόσο επιθετικός και μακρύς που πάντα βρίσκει τρόπο να φτάνει κοντά στο καλάθι. Είναι πολύ δύσκολο να τον περιορίσεις. Ελπίζω πως με τους κανονισμούς της FIBA θα είναι πιο εφικτό να τον μαρκάρουμε. Πάντως στο ανοιχτό γήπεδο είναι ασταμάτητος. Φυσικά η Ελλάδα έχει κι άλλους καλούς παίκτες και πρέπει να τους προσέξουμε κι αυτούς. Για μένα είναι το φαβορί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ