Πουέρτο Ρίκο – Ιταλία 89-94 (83-83 κ.δ.)

Πουέρτο Ρίκο – Ιταλία 89-94 (83-83 κ.δ.)

Η Ιταλία, με φοβερή αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 89-94 του εξαιρετικού Πουέρτο Ρίκο στην παράταση και αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση.

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα η Ιταλία κατάφερε να κάμψει την σθεναρή αντίσταση του Πουέρτο Ρίκο και να επικρατήσει στην παράταση με σκορ 94-89 (83-83 κ.δ.), αποχαιρετώντας με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Μάρκο Μπελινέλι με 27 πόντους και Ντανίλο Γκαλινάρι 22 πόντους.

Το Πουέρτο Ρίκο ήταν καταπληκτικό στο πρώτο ημίχρονο παίρνοντας μια διαφορά πάνω από είκοσι πόντους «πνίγοντας» την ομάδα του Ρομέο Σακέτι με την άμυνα του, ενώ στην επίθεση με μπροστάρη τον πολύ καλό Μπάλκμαν (14 πόντοι) έδειξε να ελέγχει το ματς.

Στο δεύτερο μέρος όμως η «σκουάντρα ατζούρα» άλλαξε εντελώς εικόνα και βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς ξεκινώντας την αντεπίθεση της με σκοπό να επιστρέψει στο παιχνίδι και να διεκδικήσει τη νίκη.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Έντι Κασιάνο έδειχναν να τα έχουν χαμένα βλέποντας την Ιταλία να ροκανίζει σιγά-σιγά τη διαφορά από την τρίτη κιόλας περίοδο, με το σύνολο του Σακέτι τελικά να παίρνει το προβάδισμα λίγο πριν τη λήξη του αγώνα.

Κάπου εκεί το Πουέρτο Ρίκο «ξύπνησε» και μπόρεσε έπειτα από την ολιγωρία των Ιταλών να ισοφαρίσει το παιχνίδι και να το στείλει στο έξτρα πεντάλεπτο όπου εκεί θα κρίνονταν όλα για το νικητή της αναμέτρησης.

Στην παράταση ο Μπελινέλι και η παρέα του μπήκαν για να καθαρίσουν το ματς και παρότι για ακόμη μια φορά στο τέλος καρδιοχτύπησαν, μπόρεσαν ωστόσο να πάρουν τη νίκη και να αποχαιρετήσουν με ψηλά το κεφάλι το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 46-26, 64-50, 83-83 (κ.α.), 89-94

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ