Ισπανία – Σερβία 81-69

Ισπανία – Σερβία 81-69

Η Ισπανία πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε της Σερβίας με σκορ 81-69 και έδειξε πως κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μια σπουδαία νίκη πέτυχε η Ισπανία απέναντι στο φαβορί Σερβία, επικρατώντας της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς με σκορ 81-69 τερματίζοντας μάλιστα πρώτη και αήττητη στον όμιλο.

Το σύνολο του Σέρχιο Σκαριόλο είχε ως πρωταγωνιστές τους Ρίκι Ρούμπιο (19 πόντους) και Βίκτορ Κλαβέρ (14 πόντους), ενώ για τους Σέρβους πάλευε σχεδόν μόνος του ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που είχε 26 πόντους.

Η «φούρια ρόχα» με αυτήν της τη νίκη θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό την Πολωνία, με τον Νίκολα Γιόκιτς και την παρέα του να πέφτει πάνω στην Αργεντινή του Λουίς Σκόλα.

Στα του παιχνιδιού, η Σερβία ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι παίρνοντας μια μικρή διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου, χωρίς όμως να δείχνει πως πατά καλά στα πόδια της.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένας επιθετικός μονόλογος για τη «φούρια ρόχα», όπου σε συνδυασμό με την άμυνα της κατάφερε να πάρει εκείνη το προβάδισμα και να πάει με το +8 (45-37) στα αποδυτήρια.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς που είδε στην τρίτη περίοδο τον Νίκολα Γιόκιτς να αποβάλλεται καθώς είχε κάνει ένα αντιαθλητικό φάουλ και στη συνέχεια δέχθηκε τεχνική ποινή.

Μπογκντάνοβιτς και Ραντούλιτσα έμειναν να παλεύουν μόνοι τους με την Ισπανία να κρατά ένα καλό προβάδισμα, όχι όμως για πολύ, αφού οι Σέρβοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι κατεβάζοντας τη διαφορά κάτω από τους δέκα χωρίς όμως να απειλήσουν παραπάνω.

Έτσι οι παίκτες του Σέρχιο Σκαριόλο έδειξαν πως κανείς δεν μπορεί να ξεγράφει τους Ισπανούς, εδικά σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 45-37, 67-56, 81-69

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ