Σκουρτόπουλος: «Οι διαιτητές δεν σεβάστηκαν τον Γιάννη»

Σκουρτόπουλος: «Οι διαιτητές δεν σεβάστηκαν τον Γιάννη»

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τις αποφάσεις των διαιτητών στο παιχνίδι με την Τσεχία, ενώ έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Νικ Καλάθη.

Έξαλλος με τη διαιτησία ήταν  Θανάσης Σκουρτόπουλος, αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού με την Τσεχία.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός έγινε πυρ και μανία με τις αποφάσεις των διαιτητών κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, με αποκορύφωμα την αποβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην τέταρτη περίοδο.

Μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο 54χρονος έκανε λόγω για έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπο του Greek freak, ενώ πέταξε και τη σπόντα του για τα φάουλ που… δεν δόθηκαν στον Νικ Καλάθη.

Αναλυτικά:

«Θέλω να συγχαρώ τους Τσέχους. Προσπαθήσαμε πολύ, παλέψαμε παραπάνω από το κανονικό αλλά δεν τα καταφέραμε. Το ματς με την Βραζιλία μας κόστισε. Στο δεύτερο μέρος χάσαμε την συγκέντρωσή μας και αυτό μας κόστισε.

Έτσι είναι η ζωή. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, δουλέψαμε πολύ καλά για 1,5 μήνα. Συγνώμη για όσους απογοητεύσαμε στην Ελλάδα, αλλά κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε», ανέφερε αρχικά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, προτού προσθέσει για τον Γιάννη και την διαιτησία:

«Ο Γιάννης μας βοήθησε πολύ, πάλεψε κάθε μέρα στο παρκέ. Δεν παίρνει όμως τον σεβασμό που του αξίζει και αυτό φάνηκε στα δύο φάουλ που σφυρίχτηκαν εναντίον του σήμερα. Δεν μπορείς να δίνεις τέτοια φάουλ σε παίκτη σαν τον Γιάννη.

Ο Καλάθης έπαιξε 37 λεπτά, είχε όλες τις μπάλες και κέρδισε ένα μόνο φάουλ! Μπορεί κάποιος να το εξηγήσει αυτό; Τον έσπρωξαν, του έκαναν φάουλ, αλλά οι αποφάσεις ήταν διαφορετικές. Στον Γιάννη χρησιμοποίησαν πέντε και έξι χέρια πάνω στην μπάλα. Αν αυτό επιτρέπεται, τότε είμαι μαζί τους».

Για το ματς με την Βραζιλία και το δεύτερο ημίχρονο που κόστισε, ανέφερε: «’Ηταν το χειρότερο ημίχρονο τα τελευταία δυό χρόνια. Χάσαμε την συγκέντρωσή μας, χάσαμε σουτ. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε μετά από αυτό το αποτέλεσμα, αλλά δεν ήταν εύκολο να κερδίσεις τις ΗΠΑ και να ανατρέψουμε αυτή την ήττα. Το παιχνίδι με την Βραζιλία ήταν το σημείο-μηδέν για εμάς στο τουρνουά».

Τέλος, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε εκ νέου για τον  Γιάννη Αντετοκούνμπο, τονίζοντας: «Ο Γιάννης είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για το Παγκόσμιο, όχι μόνο για εμάς. Δούλεψε και πάλεψε στο 100%, σε κάθε ματς.

Έπαιξε όσο έπρεπε για να είναι καλά και τον περιμένουμε και στο μέλλον να είναι μαζί μας, υγιής. Τον είχαμε για πρώτη φορά με το στάτους του MVP, παλέψαμε να είναι καλή και άμεση προσαρμογή του. Μπορώ να πω ότι ίσως δεν κάναμε τις καλύτερες επιλογές, αλλά όλοι θα συμφωνήσουν ότι δουλέψαμε πολύ σκληρά για να τα καταφέρουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ