Ισπανία – Πολωνία 90-78

Ισπανία – Πολωνία 90-78

Η «φούρια ρόχα» προκρίθηκε στην τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με κορυφαίο τον Ρίκι Ρούμπιο (19π.,9ασ.) , ενώ τέσσερις Ισπανοί είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Οι Πολωνοί δεν τα παράτησαν, όμως λύγισαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ο δεύτερος αγώνας της προημιτελικής φάσης είχε ξεκάθαρο φαβορί και η Ισπανία δικαίωσε τον «τίτλο» που της έδωσαν. Οι Πολωνοί έκαναν ότι μπορούσαν έως και το 35ο λεπτό όπου και έριξαν την διαφορά στους τέσσερις πόντους.

Ο φανταστικός Ρίκι Ρούμπιο έσπασε ρεκόρ, έπαιξε ηγετικά με 19 πόντους και εννέα ασίστ και οδήγησε την «φούρια ρόχα» στη ζώνη των μεταλλίων. Ο Σλότερ έκανε ότι μπορούσε πετυχαίνοντας 19 πόντους και έξι ασίστ, όμως οι μαχητικοί Πολωνοί, λύγισαν και έμειναν  εκτός συνέχειας.

Η εθνική Ισπανίας ξεκίνησε δυναμικά τον προημιτελικό με την Πολωνία, ωστόσο η έκπληξη του τουρνουά κράτησε κοντά την διαφορά στο πρώτο πεντάλεπτο (13-9). Ρούμπιο και Γκασόλ ήταν οι κινητήριοι μοχλοί για την «φούρια ρόχα», ενώ ο Σλότερ ήταν ο πρωταγωνιστής για τους Πολωνούς.

Ο Ρούντι ανέβασε την διαφορά στο 16-9 με τρίποντο, όμως ο Βασίνσκι απάντησε από τα 6,75 (16-12, 3.57). Η Ισπανία έδειξε την ποιότητά της, όμως ήταν άστοχη και ο Κούλικ ισοφάρισε με τρίποντο με ένα λεπτό να απομένει .

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου δεκαλέπτου οι Ισπανοί πέρασαν μπροστά και πήγαν στους δύο πάγκους με το +4 (22-18).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ισπανία ξεκίνησε πάλι δυνατά με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να είναι εξαιρετικός. Ο Σλότερ κράτησε κοντά τους Πολωνούς με τρίποντο και συνέχισε να δείχνει πως δεν θα τα παρατήσουν (29-28, 6.57).

Η «φούρια ρόχα» με τρία συνεχόμενα τρίποντα ανέβασε την διαφορά στους +10 μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (38-28, 5.53).

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έφτασε πρώτος σε διψήφιο αριθμό πόντων (14) στα μέσα της δεύτερης περιόδου.

Στα 4.10 του δεύτερου δεκαλέπτου η Πολωνία είχε μειώσει σε 38-32, ενώ πήγε στο -2 δύο λεπτά πριν τη λήξη του δεύτερου δεκαλέπτου.

Στα 39’’ ο Ρούντι τραυματίστηκε καθώς χτύπησε στο γόνατο , έπειτα από φάουλ που έκανε. Ο Ρούμπιο χάλασε την τελευταία επίθεση της ομάδας του, ο Βασίνσκι κέρδισε φάουλ από τον Ρίμπας στα 10’’ και ο Πολωνός ευστόχησε και στις δύο βολές (45-41).

Ο Ρούμπιο κέρδισε φάουλ από τον Σοκολόφσκι με απολογισμό 1/2  βολές. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 46-41 και η ομάδα του Μάικ Τέιλορ απέδειξε πως δεν θα πέσει αμαχητί!

Στα πρώτα δύο λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ έφτασε στο 53-44 με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές επιθέσεις  και τον Ρούντι να επιστρέφει ξεπερνώντας τον μικροτραυματισμό του.

Ο Ρούμπιο ευστόχησε σε δύο συνεχόμενα τρίποντα αυξάνοντας την διαφορά των δύο ομάδων και ξεκίνησε την μεγάλη «επίθεση» των Ισπανών (56-44, 7.14).

Οι  Πολωνοί μείωσαν στους 10 πόντους 3.32 πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ έριξαν την διαφορά στο 65-58 ένα λεπτό πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Γιούλ έκανε λάθος στα 23’’ και η Πολωνία δεν εκμεταλλεύτηκε το «δώρο», αφού ο Κόζαρεκ αστόχησε σε τρίποντο και στον αιφνιδιασμό της Ισπανίας ο Οριόλα σκόραρε εύκολα, διαμορφώνοντας το 67-58, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο Σλότερ μπήκε «κεφάτος» και πέτυχε καλάθι και φάουλ πηγαίνοντας το σκορ σε 67-61. Ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ απάντησε επίσης με γκολ φάουλ, ενώ είχε προηγηθεί καλάθι της «φούρια ρόχα» και εκτόξευσε την διαφορά στους 11 (72-61).

Ο Βασίνσκι μείωσε σε 76-72, ωστόσο ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ πέτυχε το έμμεσο τρίποντο  για το 79-72  με πέντε  λεπτά να απομένουν.

Ο Ρούμπιο «σκότωσε» με τρίποντο τους Πολωνούς 4.43 πριν τη λήξη (82-72). Οι Ισπανοί έκαναν το 89-74, δύο λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού και ουσιαστικά «καθάρισαν» τους μαχητικούς Πολωνούς.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά και οι Ισπανοί διαμόρφωσαν το τελικό 90-78.

Τα στατιστικά του αγώνα:

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ