Τζόρτζεβιτς: «Πίστη στους παίκτες μου ήθελα να δείξω, όχι ασέβεια στις ΗΠΑ»

Τζόρτζεβιτς: «Πίστη στους παίκτες μου ήθελα να δείξω, όχι ασέβεια στις ΗΠΑ»

Στη συνέντευξη τύπου ο Σάσα Τζόρτζεβιτς σχολίασε την ατάκα που είχε κάνει στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας, τονίζοντας ότι δεν ήθελε να δείξει ασέβεια.

Η Σερβία επικράτησε των ΗΠΑ για τις θέσεις 5-8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στις δηλώσεις του ο Τζόρτζεβιτς τόνισε πως οι παίκτες του βρήκαν κίνητρο και έδειξαν ότι ήταν καλά.

Συνέχισε μιλώντας για την πολυσυζητημένη ατάκα («Αν βρούμε τους Αμερικανούς, τότε… ο Θεός μαζί τους), ενώ στο τέλος εκθείασε την απόδοση του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Οι δηλώσεις του Τζόρτζεβιτς:

«Αντιδράσαμε καλά. Κοιμηθήκαμε στα κρεβάτια μας και σκεφτήκαμε καλά. Όλα αυτά τα ταξίδια στη διοργάνωση δεν μας βοήθησαν. Πιστεύω πως οι παίκτες μου βγήκαν με πρόθεση να είναι ανταγωνιστικοί. Ήθελαν να δείξουμε πως είμαστε καλή ομάδα. Ήθελα να τους δώσω κίνητρο, να τους δείξω πως είμαστε μαζί, ακόμα και όταν δεν πάμε καλά.

Όταν είμαστε ενωμένοι φτάνουμε μακριά. Αυτό διδάσκω κάθε μέρα. Έτσι παίξαμε σε αυτό το ματς. Αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, σουτάραμε καλά. Δεν ήταν έτοιμοι οι παίκτες των ΗΠΑ. Βέβαια, έχουν μεγάλη ομάδα και αντέδρασαν. Όμως, είχαμε αυτοπεποίθηση. Βρήκαμε μεγάλα σουτ και παιχνίδι στη ρακέτα. Στην άμυνα κάναμε εξαιρετική δουλειά. Είναι μια καλή νίκη για εμάς. Βλέπουμε για τι είμαστε ικανοί. Πρέπει να τιμήσουμε τη διοργάνωση μέχρι τέλους και θα το κάνουμε».

Για την ατάκα του πριν το τουρνουά για τις ΗΠΑ: «Ήμουν καλεσμένος στην δημόσια τηλεόραση. Αν βγάλετε εκτός την «ειρωνεία» από τα… όπλα μου ως προπονητή, τότε δεν έχω πολλά να μου μένουν. Δεν ήθελα να δείξω ασέβεια. Κάτι λέγαμε και το είπα για να δείξω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Δουλεύω πολύ γι’ αυτό. Ήταν ένα μήνυμα πως ήμασταν έτοιμοι. Ίσως να μην ήμασταν.

Πιστεύω πως προσέβαλα κανέναν. Ίσως το αποδείξαμε αυτό που είχα πει απόψε. Ο κόουτς Ποπ απάντησε εξαιρετικά. Υπάρχει απογοήτευση που αυτό το ματς ήταν σε αυτή τη φάση. Έγιναν πολλά, πολλά άσχημα. Είχαμε απουσίες και απώλειες. Δεν είναι πάντα εύκολο για τους παίκτες. Πρέπει να τους πιέσεις, αλλά και να τους δείξεις εμπιστοσύνη».

Για τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς: «Μεγαλώνει με απίστευτη ταχύτητα. Είναι μερικά χρόνια στο ΝΒΑ και γίνεται καλύτερος. Αγαπάει το μπάσκετ, προπονείται σκληρά. Πραγματικά, σκέφτεται συνέχεια για το μπάσκετ. Έκανε εξαιρετικό τουρνουά. Συνήθως σε τέτοια τουρνουά όποιος έχει τον πρώτο σκόρερ δεν παίρνει και μετάλλιο. Πρέπει να έχεις περισσότερα «όπλα». Στον Μπόγκνταν μπορώ να δώσω μόνο συγχαρητήρια. Είναι ο ηγέτης. Δίνει το καλό παράδειγμα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ