Αργεντινή – Ισπανία: Η ώρα της στέψης

Αργεντινή – Ισπανία: Η ώρα της στέψης

Αργεντινή και Ισπανία θα αναμετρηθούν (15:00 ΕΡΤ Sports) στο Πεκίνο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου διεκδικώντας η κάθε μία το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας της στη διοργάνωση.

Aναμονή τέλος! Η ώρα για την στέψη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή έφτασε. Στις 15:00 η ώρα Ελλάδας Αργεντινή και Ισπανία θα αναμετρηθούν στον τελικό του 18ου Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ με στόχο να κατακτήσουν το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας τους.

Και οι δύο έχουν από ένα, η Αργεντινή το μακρινό 1950, στην πρώτη διοργάνωση, που έγινε στην χώρα της και επικράτησε των ΗΠΑ και η Ισπανία το 2006 όταν νίκησε στον τελικό της Σαϊτάμα την Εθνική μας. Οι «γκαούτσος» απέκλεισαν την Γαλλία στον ημιτελικό επικρατώντας κατά κράτος με 80-66 των αντιπάλων τους ενώ η «φούρια ρόχα» χρειάστηκε δύο παρατάσεις για να κάμψει την αντίσταση της Αυστραλίας (95-88).

Από τη μία ο σπουδαίος Λουίς Σκόλα που στα 39 του κάνει το τουρνουά της ζωής του και οδηγεί την Αργεντινή προς την κορυφή τους κόσμου αλλά και ο απίθανος Φαούντο Καμπάτσο με την υπόλοιπη παρέα τους και από την άλλη ο Μαρκ Γκασόλ με τον Ρούμπιο, τον Ρούντι και τα άλλα παιδιά της πιο πετυχημένης Εθνικής ομάδας της Ευρώπης. Ποιος θα επικρατήσει; Η απάντηση σε λίγες ώρες στην «Wukesong Sport Arena».

Γαλλία και Αυστραλία για το χάλκινο

Λίγο νωρίτερα, στις 11:00 το πρωί της Κυριακής, Γαλλία και Αυστραλία θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο. Οι «μπλε» που έκαναν την μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας τις ΗΠΑ στον προημιτελικό, θα βρουν στο δρόμο τους στο τελευταίο παιχνίδι τους την Αυστραλία που την Παρασκευή (13/9) ηττήθηκε σε δύο παρατάσεις από την Ισπανία, μετά από ανατροπή της «Φούρια Ρόχα».

Η Γαλλία, η μοναδική ομάδα από τις τέσσερις φιναλίστ στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014 που προκρίθηκε στην τετράδα και στην Κίνα, θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στην Ισπανία, όταν επικράτησαν με 95-93 της Λιθουανίας, στον μικρό τελικό. Αυτή ήταν και η κορυφαία θέση που κατέκτησε ποτέ στη διοργάνωση.

Από την άλλη για την Αυστραλία, η παρουσία στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου αποτελεί ό,τι καλύτερο έχει κάνει ποτέ αλλά σίγουρα θα ήθελε και το μετάλλιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ