Τοποθέτησαν μπασκέτα στο Προεδρικό Μέγαρο της Αργεντινής (pic)

Τοποθέτησαν μπασκέτα στο Προεδρικό Μέγαρο της Αργεντινής (pic)

Η Αργεντινή έφτασε μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ, αλλά ηττήθηκε 95-75 από την Ισπανία. Παρ' όλα αυτά, στο Προεδρικό Μέγαρο της χώρας τοποθετήθηκε μία μπασκέτα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η παρέα του Σκόλα έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων.

Η πορεία της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας δημιούργησε καινούριους φίλους του μπάσκετ στη χώρα.

Οι «γκαούτσος» στον τελικό της διοργάνωσης μπορεί να μην ήταν ανταγωνιστικοί κόντρα στην Ισπανία, καθώς ηττήθηκαν με 95-75, ωστόσο κέρδισαν τον σεβασμό όλων στην Αργεντινή και ειδικά ο Λουίς Σκόλα που σε ηλικία 39 ετών έβαλε 28 πόντους και έκανε double-double σε ημιτελικό Παγκοσμίου.

Προς τιμήν της ομάδας του Σέρχιο Ερνάντεθ, στο Προεδρικό Μέγαρο της χώρας, το εμβληματικό κτίριο «Casa Rosada», τοποθετήθηκε μία μπασκέτα, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της προεδρίας της Αργεντινής Φερνάντο ντε Αντρέις, ανέφερε τα εξής: «Υπερηφάνεια! Όχι μόνο για τη δεύτερη θέση αλλά και για την αποφασιστικότητα και την υποδειγματική συμπεριφορά των παικτών».

Η ομάδα μπάσκετ της Αργεντινής μπορεί να μην κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά κατέκτησε κάτι πιο σημαντικό: Μία ξεχωριστή θέση στις καρδιές των κατοίκων της χώρας από τη Λατινική Αμερική και όχι μόνο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ