Σκαριόλο: «Λίγες ομάδες στον κόσμο είναι… πιο ομάδες από εμάς»

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο μίλησε για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ξεκαθάρισε ότι «κλειδί» ήταν το γεγονός ότι η Ισπανία ήταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.


Σκαριόλο: «Λίγες ομάδες στον κόσμο είναι… πιο ομάδες από εμάς» | to10.gr

Η Ισπανία είναι δίκαια και πάλι στην κορυφή του κόσμου, 13 χρόνια μετά την Ιαπωνία και τη νίκη επί της Εθνικής μας.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο πανηγύρισε με την ψυχή του την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σε δηλώσεις του τόνισε πως το σημαντικότερο συστατικό της επιτυχίας των Ισπανών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας ήταν η ομοιογένεια της ομάδας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Λίγες ομάδες είναι… πιο ομάδες από εμάς σε αυτό τον κόσμο. Μπορέσαμε να πανηγυρίσουμε με όλα την ομάδα να βρίσκεται στην Πλατεία Κολόν, πάντα είχαμε τη στήριξη των φιλάθλων. Οι παίκτες νιώθουν πως αυτό δε μεγαλώνει απλά το παλμαρέ τους, αλλά παράλληλα κάνει ευτυχισμένους πολλούς ανθρώπους και αυτό μετρά πολύ».

Για το ματς-κλειδί στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Το ότι κερδίσαμε την Ιταλία σε ένα τόσο σκληρό ματς και τη Σερβία που ήταν στα φαβορί, με αυτό τον τρόπο, μας έκανε να σκεφτούμε πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό».

Τέλος, ο Σκαριόλο υπογράμμισε: «Πρέπει να μένεις πάντα ταπεινός και με τα πόδια στο έδαφος, γιατί μπορεί να κερδίσεις ή να χάσεις, αλλά το σημαντικό είναι να έχεις στη συνείδησή σου, ότι έχεις κάνει τα πάντα. Δε θα είναι έτσι κάθε χρόνο, αλλά είμαι προετοιμασμένος για χρονιές όπου δε θα πάρουμε τίποτα, αυτό είναι το φυσιολογικό. Πρέπει να διασκεδάσουμε όταν μπορούμε και πρέπει να σκεφτούμε πως όλα αυτά δε θα συμβαίνουν κάθε μέρα».

Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο