10 τροφές για να “εκτοξεύσετε” την διεγερτική σας διάθεση

10 τροφές για να “εκτοξεύσετε” την διεγερτική σας διάθεση

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν τροφές που μπορούν να αυξήσουν με φυσικό τρόπο την λίμπιντο σας, να ενισχύσουν την γονιμότητά σας και να αυξήσουν την σεξουαλική σας όρεξη;

Δείτε ποιες τροφές είναι αυτές και βάλτε τις στο μενού… απόψε κιόλας!…

Άγριος σολομός

Ο άγριος σολομός και άλλα ψάρια (όπως οι σαρδέλες, η ρέγκα, η πέστροφα και ο γαύρος) ενισχύουν την σεξουαλική σας αντοχή και την γενική υγεία, δεδομένου ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Καρπούζι

Είναι πλούσιο σε L-κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στην βελτίωση της ροής του αίματος προς τα γεννητικά όργανα, επειδή μετατρέπεται πρώτα σε L-αργινίνη και στη συνέχεια σε οξείδιο του αζώτου, το οποίο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία.

Σκούρες σοκολάτες

Η σοκολάτα κάνει καλό σε αυτό τον… τομέα χάρη σε μια χημική ουσία, που ονομάζεται φαινυλαιθυλαμίνη. Έρευνα έδειξε επίσης ότι οι γυναίκες που απολαμβάνουν ένα κομμάτι σοκολάτας κάθε μέρα έχουν μια πιο ενεργή σεξουαλική ζωή από εκείνες που δεν κάνουν το ίδιο.

Σπαράγγια

Είναι πλούσια σε κάλιο, φολικό οξύ και βιταμίνη Β, που βοηθούν στην αύξηση της παραγωγής ισταμίνης, η οποία είναι σημαντική για μια υγιή σεξουαλική ορμή σε άνδρες και γυναίκες.

Στρείδια

Τα στρείδια αυξάνουν τη ντοπαμίνη. Αυτά τα οστρακοειδή είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους άνδρες, επειδή είναι πολύ πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την παραγωγή τεστοστερόνης και τη διατήρηση υγιούς σπέρματος.

Μύρτιλλα (blueberries)

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και έχουν την ικανότητα να χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία, επιτρέποντας έτσι τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Σπόροι κολοκύθας

Όπως τα στρείδια, έτσι και οι σπόροι κολοκύθας είναι πολύ πλούσια τροφή σε ψευδάργυρο. Περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία δρουν ως πρόδρομος των προσταγλανδινών (ορμόνες πολύ σημαντικές για τη σεξουαλική υγεία).

Σκόρδο

Περιέχει αλλικίνη, μια χημική ένωση που βελτιώνει την σεξουαλική απόδοση, αυξάνοντας τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα.

Αβοκάντο

Είναι μια καλή πηγή φολικού οξέος, το οποίο βοηθά το σώμα να μεταβολίζει τις πρωτεΐνες και να παίρνετε ενέργεια. Τα αβοκάντο είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Β6, η οποία βελτιώνει την παραγωγή της ανδρικής ορμόνης, και σε κάλιο, το οποίο αυξάνει την γυναικεία λίμπιντο, συμβάλλοντας στη ρύθμιση του θυρεοειδούς αδένα της γυναίκας.

Φιστίκια

Είναι μια πλούσια φυσική πηγή της L-αργινίνης. Αυτό το αμινοξύ βοηθά στη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας στους άνδρες με τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων. Έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι η L-αργινίνη μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με στυτική δυσλειτουργία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ