Η αγωνία των Ελληνίδων για τον οργασμό και τις «επιδόσεις» τους

Η αγωνία των Ελληνίδων για τον οργασμό και τις «επιδόσεις» τους

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ένας άνδρας έχει άγχος στο κρεββάτι, για τις σεξουαλικές του επιδόσεις. Κυρίως τις πρώτες φορές ο άνδρας έχει άγχος (άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο) προκειμένου να ικανοποιήσει τη γυναίκα. Εξάλλου είναι και θέμα υστεροφημίας, θα πουν πολλοί. Όμως τελικά αποδεικνύεται ότι άγχος για το εάν είναι καλές στο κρεββάτι έχουν όχι μόνο οι άνδρες, αλλά και οι γυναίκες....

Σε πολλές περιπτώσεις το άγχος δρα μη επιθυμητά, με αποτέλεσμα άνδρες που στρεσάρονται για το εάν είναι “καλοί” εραστές, τελικά να μην καταφέρνουν το παραμικρό και να παρουσιάζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, αλλά και πρόωρης εκσπερμάτωσης. Τι συμβαίνει όμως με τις γυναίκες; Έχουν άγχος όταν κάνουν έρωτα; Αγχώνονται και εκείνες για την “υστεροφημία” τους στο κρεββάτι; Η απάντηση είναι πως ναι και οι γυναίκες έχουν άγχος για το εάν έχουν καλές επιδόσεις στο σεξ. Και φυσικά οι Ελληνίδες δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση.

Έρευνα που πραγματοποίησε το κέντρο σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος των γυναικών που παρουσιάζουν σεξουαλική δυσλειτουργία αγχώνονται για το αν θα αποδώσουν.

Πολλές μάλιστα αιτίες σεξουαλικών προβλημάτων των γυναικών αποδίδονται ακριβώς σε αυτήν την αγωνία. Ειδικότερα το 68% των γυναικών που παρουσιάζουν προβλήματα οργασμούδήλωσαν πως έχουν άγχος απόδοσης. Επίσης το 54% των γυναικών που έχουν επώδυνη επαφή εμφανίζουν επίσης το ανάλογο άγχος. Ενώ ένα ποσοστό 24% που έχει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με την απόδοση. Πάντως εντυπωσιακό είναι ότι η πλειοψηφία των εκπρόσωπων του ωραίου φύλου δηλαδή το 95,2% βρίσκονταν σε σταθερήσχέση και παρ’ αυτά είχαν άγχος. Ωστόσο οι περισσότερες δηλαδή το 79% είχαν στρες και γενικότερα στη ζωή τους ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών είναι 63,9%. .

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ