Αστρολογία & ζώδια! Ανακάλυψε το βαθύτερο νόημα του ζωδίου σου!

Αστρολογία & ζώδια! Ανακάλυψε το βαθύτερο νόημα του ζωδίου σου!

Η Αστρολογία και τα ζώδια είναι τόσο παλιά, όσο είναι τα άστρα και ο άνθρωπος.

Η Αστρολογία και τα ζώδια είναι τόσο παλιά, όσο είναι τα άστρα και ο άνθρωπος. Δεν πρόκειται για μια υπερβολική διατύπωση, αλλά η αστρολογία από τον ορισμό της και μόνο, ως η «βασιλική τέχνη των άστρων» και το αντικείμενο της μελέτης της, δεν παρέχει τη δυνατότητα του προσδιορισμού της ιστορικής αρχής της, αφού αυτή χάνεται στο μακρινό παρελθόν.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Μπορεί λοιπόν η αρχή της αστρολογίας να έγινε τη στιγμή που το ανθρώπινο μάτι αντίκρισε για πρώτη φορά τον έναστρο ουρανό και προσπάθησε να κατανοήσει τα μυστήρια του σύμπαντος. Τα ιστορικά στοιχεία μαρτυρούν ότι πρώτοι οι Βαβυλώνιοι «εντρύφησαν» στα μυστήρια αυτά, γύρω στο 3.000 π.Χ. Σε κείμενα που αναφέρονται σε εκείνη την περίοδο γίνεται αναφορά στους τότε γνωστούς αστερισμούς, τον Ταύρο, τους Διδύμους το Λέοντα, το Σκορπιό και τους Ιχθύς. Οι Βαβυλώνιοι συσχέτισαν τους θεούς τους με πλανήτες, δίνοντας το όνομα του σημαντικότερου θεού τους, του Μαρδούκ, στον πλανήτη Δία. Μάλιστα, το πρώτο «ωροσκόπιο» αποδίδεται σε αυτούς και φέρει την ημερομηνία 410 π.Χ. Οι Αιγύπτιοι δανείστηκαν πληροφορίες από τους Βαβυλώνιους και με τις αστρολογικές τους παρατηρήσεις κατάφεραν να προβλέπουν τις περιόδους της ευεργετικής πλημμύρας του Νείλου.

Αν και ο γράφων, επηρεασμένος ίσως από το συλλογικό ασυνείδητο, πιστεύει ότι η ιστορική αρχή της αστρολογίας αποτελεί καθαρά ελληνική υπόθεση, εν τούτοις, σύμφωνα με την διασωθείσα τραυματισμένη ιστορία, πρώτος «αστρολόγος» στην Ελληνική Ιστορία θεωρείται ο Ησίοδος, στα έργα του οποίου «Θεογονία» και «Αστρονομία» ( 750-650 π.Χ.) βρίσκουμε αποσπάσματα μόνο για τη μυθολογία των ζωδίων, αλλά και ένα καζαμία με ευνοϊκές και μη ημέρες. Ο Εύδοξος τον τέταρτο αιώνα π.Χ. κάνει αναφορές σε ορισμένα ζώδια και πλανήτες, και ο Άρατος έναν αιώνα αργότερα καταγράφει περισσότερα στα «Φαινόμενα» του.

 

Από τότε έχουν περάσει δεκάδες αιώνες, η Αστρολογία διώχτηκε, αμφισβητήθηκε, αλλά συνεχίζει να αποτελεί ένα μυστήριο, μια τέχνη, μια τεχνική που ζει, κεντρίζει το ενδιαφέρον και εξελίσσεται συνεχώς. Από τα βάθη της ιστορίας μέχρι τις πρόσφατες ανακαλύψεις του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα (1846 και 1930 αντίστοιχα), οι συμβολισμοί των ζωδίων αποτελούν ένα πιο όμορφα κομμάτια που συνθέτουν το «πάζλ» του μυστικού των ουρανών. Αν αναλογισθούμε ότι οι Αστρολόγοι περιμένουν την ανακάλυψη δύο ακόμη πλανητών, για να συμπληρωθεί σωστά ο ζωδιακός κύκλος, η αναζήτηση της αστρολογικής γνώσης γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική, αφού επιβεβαιώνει το ρηθέν «Δεν είναι το σήμερα, ούτε το χθες που ζούμε, αλλά το πάντα!»

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Μάθε λοιπόν το βαθύτερο νόημα του ζωδίου σου και απόκτησε το «γνώθι σαυτόν», μέσα από το ζώδιό σου! Κάνε κλικ σε αυτό που σε ενδιαφέρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ