Στο… Μαξίμου ο κορωνοϊός

Στο… Μαξίμου ο κορωνοϊός

Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη

Σήμερα θα σας περιγράψω, λέει ο Βηματοδότης, την πρώτη σύσκεψη περιφερειαρχών υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτογραφία) που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε πλήρη ισχύ: Μπαίνει στην αίθουσα (η ίδια αίθουσα όπου συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο) ο Πρωθυπουργός και οι περιφερειάρχες (ανάμεσά τους και ο κ. Μουτζούρης που προσήλθε αυθορμήτως, ξεχνώντας κάτι παλιές ιστορίες όταν περιφρονούσε χυδαία τον Πρωθυπουργό) σηκώνονται όρθιοι: «Γεια σας, δεν υπάρχουν χειραψίες» τους είπε κοφτά ο κ. Μητσοτάκης και άρχισε τη συνεδρίαση δίνοντας πρώτα τον λόγο στον καθηγητή Σωτ. Τσιόδρα.

Ο φόβος του κορωνοϊού προκάλεσε όμως ορισμένες συνέπειες στο Μέγαρο Μαξίμου, ήτοι: Πρώτον, ζητήθηκε από τους περιφερειάρχες να αφήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα στην είσοδο. Ολοι το έκαναν χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς τον λόγο. Ορισμένοι υπέθεσαν ότι μπορεί τα κινητά να μεταφέρουν μικρόβια. Δεύτερον, στο τραπέζι υπήρχαν μπουκαλάκια με αντισηπτικά. Ολοι τα χρησιμοποίησαν, ορισμένοι (όπως οι Πατούλης, Τζιτζικώστας και Φαρμάκης) από τέσσερις φορές. Ο Κώστας Αγοραστός φάνηκε ο πιο γενναίος αφού παρέκαμψε το πρωτόκολλο και έκανε χειραψία με όλους και κάθισε μάλιστα δίπλα στον κ. Φαρμάκη, η περιφέρεια του οποίου είχε τα περισσότερα κρούσματα. Αλλά προτού καθίσει δίπλα στον κ. Φαρμάκη τον ρώτησε: «Δεν πιστεύω να μας κολλήσεις με κανέναν κορωνοϊό», για να απαντήσει ο κ. Φαρμάκης ότι έχει… τεστάρει τον εαυτό του, κάτι όμως που, όπως του είπαν οι άλλοι, «δεν αποδεικνύει τίποτα». Ο κ. Αγοραστός άφοβος όπως ήταν κάθισε δίπλα του και του έπιασε μάλιστα και κουβεντούλα.

Στο τραπέζι επίσης υπήρχε γαλλικός καφές και βουτήματα. Οι περιφερειάρχες ήπιαν καφέ και άφησαν τα βουτήματα. Αλλά όλα τα «λεφτά» της σύσκεψης δεν ήταν η απόφαση για την ακύρωση των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, ούτε τα μέτρα που πάρθηκαν και πρέπει να παρθούν στα σχολεία, αλλά ο διάλογος ανάμεσα στον Κώστα Αγοραστό και στον Πρωθυπουργό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ