Νέο τεστ εντοπίζει 10 φορές πιο γρήγορα τα κρούσματα κορωνοϊού

Νέο τεστ εντοπίζει 10 φορές πιο γρήγορα τα κρούσματα κορωνοϊού

Το νέο τεστ έλαβε επείγουσα έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και μπορεί να αναλύει πάνω από 4.100 δείγματα την ημέρα

Σε επείγουσα έγκριση νέου τεστ για ταχύτερη διάγνωση του κορωνοϊού προχώρησε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Το τεστ παρασκευάστηκε από την ελβετική Roche, με στόχο να αυξηθεί η ικανότητα εντοπισμού των κρουσμάτων σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί η ολοένα και ταχύτερη εξάπλωση του ιού.

Τα νέα τεστ δίνουν αποτελέσματα μέσα σε 3,5 ώρες και μπορούν να δώσουν 4,128 αποτελέσματα την ημέρα.
Η απόφαση της FDA να εγκρίνει το τεστ, ανοίγει τον δρόμο για τη χρήση τους στις ΗΠΑ και στις αγορές που αποδέχονται το σήμα CE, το οποίο αποδεικνύει ότι συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε διανείμει ελαττωματικά τεστ που έδιναν λανθασμένα αποτελέσματα. Τα κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπερνούν τα 1.660.

Όπως ανακοίνωσε η Rocheθα φτάσει την παραγωγή της στα όριά της για να μπορέσει να παραδώσει όσο περισσότερα τεστ μπορεί το συντομότερο δυνατόν.

Τα τεστ της Roche απευθύνονται σε δύο συστήματα διάγνωσης: πρόκειται για το Roche cobas 6800, που μπορεί να εξετάζει 1.440 δείγματα κάθε μέρα και το πιο γρήγορο 8800 που μπορεί να επεξεργάζεται πάνω από 4.100.

Τα τεστ αναλύουν τα νουκλεϊνικά οξέα που εξάγονται από το σάλιο ή τη βλέννα των ασθενών και τα συγκρίνουν με τις αλληλουχίες που βρίσκονται στα στελέχη του κοροναϊού, συμπεριλαμβανομένου του SARS και εκείνου που προέκυψε στο Wuhan της Κίνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ