Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Ντόνσιτς (96-85)

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Ντόνσιτς (96-85)

Με μία μυθική εμφάνιση του Λούκα Ντόνσιτς, η Σλοβενία επικράτησε με 96-85 της Λιθουανίας στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά στο «καυτό» Κάουνας και έκλεισε τη θέση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Δεν θα μπορούσε να λείψει αυτός ο μυθικός παίκτης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Με μία εμφάνιση από άλλον πλανήτη, ο Λούκα Ντόνσιτς έκανε ό, τι ήθελε απέναντι στη Λιθουανία (96-85) και έστειλε τη Σλοβενία στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ιστορικό κάζο για τη Λιθοθανία, καθώς θα απουσιάσει για πρώτη φορά μετά από το 1992 σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

MVP για τη Σλοβενία φυσικά ο Ντόνσιτς που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με ένα τρομακτικό triple-double (31/11/13), ενώ από κοντά ήταν και ο Τσάντσαρ που τελείωσε το ματς με 18 πόντους. Για τη Λιθουανία τρεις παίκτες είχαν από 14 πόντους (Μπουτκεβίτσιους, Βαλαντσιούνας και Καλνιέτις), ωστόσο αυτό δεν έφτανε για να φτάσει η ομάδα στη νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι, με το τέλος της δεύτερης περιόδου να τις βρίσκει στο 52-52! Στην επανάληψη ωστόσο ανέλαβε ο Ντόνσιτς και άρχισε να δίνει διαφορά στη Σλοβενία που έφτασε στο +12.

Οι Λιθουανοί αντέδρασαν και έφτασαν σε απόστασης αναπνοής με ένα τρομερό σερί 10-0, μειώνοντας στους 2 πόντους. Οι Σλοβένοι ωστόσο δεν έπεσαν για… ύπνο, πάτησαν ξανά το γκάζι και έκλεισαν οριστικά την υπόθεση νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ