Πιτίνο στους παίκτες: «Είστε πραγματική ομάδα, είμαι περήφανος που σας γνώρισα»

Πιτίνο στους παίκτες: «Είστε πραγματική ομάδα, είμαι περήφανος που σας γνώρισα»

Ο Ρικ Πιτίνο ήταν συναισθηματικά φορτισμένος κατά τον αποχαιρετισμό του στους παίκτες της Εθνικής, τονίζοντας πως είναι περήφανος για τη συνεργασία του μαζί τους.

Η Ελλάδα ηττήθηκε από την Τσεχία στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά και αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αυτό το ματς ήταν το τελευταίο του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος μετά τον τελικό.

Η αποστολή της Εθνικής πήρε τον δρόμο του γυρισμού στην Αθήνα από τον Καναδά, αλλά ο Πιτίνο πήγε απευθείας στις ΗΠΑ. Στο δείπνο μετά το ματς με την Τσεχία, ο Αμερικανός τεχνικός, ο οποίος ήταν συναισθηματικά φορτισμένος, πήρε τον λόγο και αποχαιρέτησε τους παίκτες της Εθνικής με ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο.

«Οταν χάνεις με τόσο μεγάλη διαφορά απογοητεύεσαι. Οταν παίζεις τόσο άσχημα απογοητεύεσαι. Εγώ όμως δεν τελειώνω απογοητευμένος αυτή τη συνεργασία, αλλά πραγματικά περήφανος που σας γνώρισα, που δουλέψαμε μαζί και κάναμε μια τόσο όμορφη προσπάθεια».

Είσαστε πραγματική ομάδα. Ηταν αυτό που ήθελα να πετύχουμε και το είδα με χαρά να συμβαίνει. Παλέψατε μαζί, γελάσατε μαζί, στεναχωρηθήκατε μαζί, κάνατε τα πάντα σαν ομάδα. Είσαστε όλοι πολύ καλοί παίκτες, αρχίζοντας από τους δύο αρχηγούς μας και φτάνοντας μέχρι τους νεότερους. Είσαστε ένα γκρουπ παικτών που έχετε όλοι περιθώρια να γίνεται καλύτεροι», είπε ο Πιτίνο και συνέχισε:

«Πρέπει να σας εξομολογηθώ κάτι. Δεν ξέρω αν τα καταφέρναμε να προκριθούμε αν θα ήμουν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Το πρόβλημα που είχα αποκομίσει στο γοφό γινόταν ολοένα και χειρότερο και πραγματικά υπέφερα. Ηταν μεγάλο όνειρό μου βέβαια, αλλά όλη αυτή η προσπάθεια για εσάς έγινε πραγματικά. Για να πάτε εσείς εκεί.

Δεν τα καταφέραμε, αλλά είμαι περήφανος που σας γνώρισα. Δούλεψα με ένα εξαιρετικό επιτελείο ανθρώπων και πάντα θα σας σκέφτομαι ευχάριστα. Τον Αύγουστο μάλιστα, θα είμαι στην Ελλάδα με την ομάδα μου, το Iona για σειρά φιλικών αγώνων. Εκεί πια, που δεν θα είμαι προπονητής σας, εύχομαι να θέλετε να βγούμε να πιούμε καμιά μπύρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ