Πάτρικ Άουντα: Ο «δήμιος» της Εθνικής (vids)

Πάτρικ Άουντα: Ο «δήμιος» της Εθνικής (vids)

Μέρες 2019 θύμισε ο Πάτρικ Άουντα με την εμφάνισή του κόντρα στην Εθνική Ελλάδος.

Μετά το Μουντομπάσκετ του 2019, η Τσεχία πλήγωσε και πάλι την Ελλάδα στη Βικτώρια, επικρατώντας στον τελικό του Προολυμπιακού με 97-72 και στέρησε από τη «γαλανόλευκη» την παρουσία στο Τόκιο. Ο παίκτης που ξεχώρισε και στις δύο περιπτώσεις ήταν ο Πάτρικ Άουντα. Ο Τσέχος πάουερ-φόργουορντ ήταν το κλειδί τόσο στο Παγκόσμιο της Κίνας όσο και στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά.

Κοινό στοιχείο και στα δύο παιχνίδια ήταν ο χαρακτήρας του νοκ-άουτ και κυρίως το γεγονός ότι «πλήγωσε» την Εθνική. Αποκλεισμός από τα προημιτελικά την πρώτη φορά, αποκλεισμός και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες την δεύτερη. Η Τσεχία και στις δυο περιπτώσεις «καθάρισε» την «επίσημη αγαπημένη». Και ο δήμιος ήταν ένας.

Ο Άουντα έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Το 2019 συνεισέφερε 13 πόντους (3/4 2π., 7/7 βολές) σε μόλις 16:28. Μόνο ο Μπόχατσικ τον υπερκέρασε, σημειώνοντας 25, αλλά σε 35 λεπτά συμμετοχής. Η Τσεχία, μπορεί να ηττήθηκε με 84-77 από την Εθνική, πήρε όμως το εισιτήριο για την οχτάδα του Μουντομπάσκετ.

Πέρασαν δύο χρόνια μέχρι να συναντηθούν ξανά οι δύο ομάδες. Στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Βικτώρια, το σενάριο επαναλήφθηκε, με τον Άουντα απόλυτο πρωταγωνιστή. Ο 31χρονος σταμάτησε στους 20 πόντους (7/8 2π., 1/1 3π., 3/4 βολές) και αυτή τη φορά δεν άφησε κανέναν να του πάρει τη διάκριση του πρώτου σκόρερ. Αγωνίστηκε μόλις σε 17:59 αλλά πρόλαβε να κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στην ελληνική άμυνα. Το κοντέρ έγραψε 25 πόντους διαφορά (97-72) και η Τσεχία θα δώσει το παρών στο Τόκιο.

Επιμέλεια: Κώστας Γουλάρας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ