Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εμπειρία των τριών και άνω συμμετοχών

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εμπειρία των τριών και άνω συμμετοχών

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν και οι αθλητές, είναι έτοιμοι να αποδείξουν στον εαυτό τους το αποτέλεσμα της προσπαθείας τεσσάρων χρόνων. Τι συμβαίνει όμως για τις περιπτώσεις εκείνων των αθλητών που θα συμμετάσχουν όχι μια ούτε δυο αλλά τρείς φορές και άνω;

Oι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, πλησιάζουν καθώς σε 15 ημέρες από τώρα θα ανοίξει η αυλαία και συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου, όπου θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου σε 33 διαφορετικά αθλήματα με την ελληνική εκπροσώπηση να είναι παρούσα με 82 αθλητές. Ανάμεσα στο συγκεκριμένο νούμερο, θα συμμετάσχουν και αθλητές με εμπειρία τεσσάρων και άνω χρόνων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η τοξοβόλος Ευαγγελία Ψαρρά, ο  Παναγιώτης Γκιώνης στο πινκ πονκ αλλά και ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μέτρα μετ’ εμποδίων.  Παράλληλα αξίζει να τονιστεί και το παράδειγμα της Εθνικής Ομάδα Πόλο, η οποία συμμετέχει ανελλιπώς σε ομαδικό εθνικό επίπεδο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Μόσχα το 1980. Το to10.gr τους παρουσιάζει τονίζοντας τις σημαντικές τους στιγμές.

Η συμμετοχή σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων, αποτελεί την ύψιστη τιμή για έναν αθλητή, καθώς εκπροσωπεί την χώρα του στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο. Η προσθήκη εμπειρίας ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές σηματοδοτεί το στοιχείο εκείνο που θα τον βελτιώσει τόσο σε επίπεδο επιδόσεων όσο και σε ψυχολογικό. Ο συνεχής κόπος για την καταξίωση περνά μέσα από χρόνια συνεχούς προσπάθειας μέσα από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες.

Οι αειθαλείς…. Ευαγγελία Ψαρά και Παναγιώτης Γκιώνης

Η 47χρονή πρωταθλήτρια τοξοβόλος συμμετείχε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000, όντας 26 ετών.

Η πρώτη συμμετοχή ήταν και εκείνη που την βοήθησε να συνεχίσει καθώς πάρα το ανεπιτυχές αποτέλεσμα παράμεινε σε τροχιά πρωταθλητισμού και το 2021 θα συμμετάσχει για 6η φορά στους Ολυμπιακούς αγώνες. (οι υπόλοιπες συμμετοχές ήταν στην Αθήνα το 2004, στο Πεκίνο το 2008 και στο Λονδίνο το 2012 και στην Βραζιλία το 2016. Αξίζει να σημειωθεί πως κατάφερε να περάσει από το προολυμπιακό τουρνουά στο Παρίσι, νικώντας διαδοχικά πέντε αντιπάλους (δεύτερος γύρος την Ινίγκα Τιμινσκιένε από τη Λιθουανία, στον τρίτο γύρο τη Σιμόνε Γκέρστερ από την Ελβετία και στον τέταρτο γύρο την Γκαμπριέλε Μόνικα Μπιντάουρε από τις Φιλιππίνες)

Μετέπειτα στον προημιτελικό, την Αλίνα Ιλιάσοβα από το Καζακστάν παίρνοντας και την πρόκριση καθώς η είσοδός της στα ημιτελικά, της εξασφάλισε και το εισιτήριο παρόλο που έχασε δυο εναπομείναντες αγώνες από τη Ρουμάνα Μανταλίνα Αμαϊστροάιε αλλά και την Μαρί Χοράτσκοβα από την Τσεχία.

Είναι η μόνη Ελληνίδα αθλήτρια που συγκαταλέγεται στην λίστα των 6 συμμετοχών μαζί με  Άγη Κασούμη στη σκοποβολή και τον Τάσο Μπουντούρη στην ιστιοπλοΐα.

Οι αγώνες για το πολυπόθητο εισιτήριο στο Τόκιο:

 

Από την άλλη πλευρά ο 41χρόνος Παναγιώτης Γκιώνης στην επιτραπέζια αντισφαίριση θα συμμετάσχει για 5η φορά σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων.

Η δύναμη ψυχής και η επιμονή είναι τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν καθώς μετά από την Αθήνα το 2004, το Πεκίνο το 2008, το Λονδίνο το 2012 αλλά και το Ρίο το 2016, θα βρεθεί για ακόμα μια φορά στο υψηλότερο επίπεδο. Ο κάτοχος 19 μεταλλίων σε ευρωπαϊκά και βαλκανικά και μεσογειακά πρωταθλήματα επιθυμεί να φτάσει όσο πιο κοντά στο βάθρο.  Παράλληλα η εμπειρία των 16 συμμετοχών σε ευρωπαϊκό και 14 σε παγκόσμια πρωταθλήματα αποτελούν τα πολυτιμότερα εφόδια; Να σημειωθεί πως επιβλήθηκε για τον τρίτο προκριματικό γύρο του προλυμπιακού τουρνουά στα ημιτελικά του Τσέχου Πάβελ Σίρουτσεκ με 4-1 σετ.

 

 

Η εμπειρία συνεχίζεται…

Ο 34χρονός Κώστας Δουβαλίδης μετρά 13 νίκες στους Πανελλήνιους Αγώνες. 1 ευρωπαϊκό στην κατηγορία των νέων το 2007, ένα χρυσό το 2013 και το 2018 στους Μεσογειακούς αγώνες.  Ο Έλληνας πρωταθλητής μετρά την 4η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες  μετά το 2008 το 2012 και το 2016 στο Πεκίνο.

Ένας αθλητής που κατάφερε να ξεπεράσει τον κορωνοϊό.  Παράλληλα πάρα τη θλάση που τον ταλαιπωρεί κατάφερε έχοντας χάσει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα δώσει κανονικά το παρόν στο Τόκιο

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόκριση ήρθε με βάσει την παγκόσμια κατάταξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην 39η θέση ανάμεσα σε 40 αθλητές.

Η μόνη εθνική ομάδα σε ομαδικό επίπεδο τα τελευταία 41 χρόνια…

H Eθνική Ομάδα Πόλο αντρών, η οποία πήρε την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά στο Ρότερνταμ (4-3, 6-5, 11-9, 13-10), επικρατώντας στον ημιτελικό της Ρωσίας με 13-10 και θα συμμετάσχει για 16η διαδοχική χρονιά  μετά και την πρώτη συμμετοχή το 1980 στους Ολυμπιακούς στην Μόσχα.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχο, η οποία αποτελεί σημαντικό φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου, στηρίζεται στην περιφέρεια της αλλά και στην σκληρή της άμυνα, η οποία και την οδήγησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.  Η Εθνική κατέχει και το μοναδικό ρεκόρ ομάδας σε εθνικό επίπεδο παγκοσμίως που συμμετέχει αδιάλειπτα τα τελευταία 41 χρόνια.

Οι καλύτερες θέσεις της Εθνικής Ομάδας είναι η 6η θέση το 1996, η 4η θέση το 2004 αλλά και η 6η το 2016.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ