Λιόλιος: «Είναι μεγάλη τιμή – Η αθλητική Ελλάδα πρωταγωνιστεί ξανά»

Λιόλιος: «Είναι μεγάλη τιμή – Η αθλητική Ελλάδα πρωταγωνιστεί ξανά»

Διαβάστε τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, για την ανάθεση ενός εκ των Προολυμπιακών Τουρνουά της FIBA στην Ελλάδα.

Ο δρόμος για το Παρίσι περνάει από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από το ΣΕΦ διότι η χώρα μας θα φιλοξενήσει το ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά της FIBA.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, σε δηλώσεις του δεν έκρυψε την τιμή που νιώθει, ενώ εστίασε και στο γεγονός πως η αθλητική Ελλάδα πρωταγωνιστεί ξανά.

Διαβάστε επίσης: Νέα σενάρια για το μέλλον του Ποκουσέφσκι!

Όλα όσα είπε: «Είναι μεγάλη η τιμή η FIBA να μας εμπιστευθεί τη διεξαγωγή του Προολυμπιακού τουρνουά αλλά παράλληλα επίσης μεγάλη είναι και η ευθύνη που αναλαμβάνουμε ως Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Μετά από 16 χρόνια μια διοργάνωση Παγκοσμίου ενδιαφέροντος φιλοξενείται ξανά στην Ελλάδα. Η τελευταία μεγάλη διοργάνωση ήταν το Προολυμπιακό τουρνουά του 2008 στην Αθήνα και τώρα ξανά ένα Προολυμπιακό τουρνουά, αυτό του 2024 φιλοξενείται στο Πειραιά.

Η διοργάνωση αυτή σηματοδοτεί κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή διοργάνωση. Η αθλητική Ελλάδα πρωταγωνίστρια ξανά στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, η μπασκετική Ελλάδα του 2024 είναι μια Ελλάδα που περήφανα βγαίνει μπροστά στο Παγκόσμιο στερέωμα και δείχνει το δρόμο σε όλη τη κοινωνία. Ένας δρόμος βασισμένος στην εξωστρέφεια και στις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού.

Από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου η Ελλάδα θα βρεθεί στο παγκόσμιο αθλητικό προσκήνιο. Θα μας δοθεί η δυνατότητα να δείξουμε σε όλο το κόσμο ότι η Ελλάδα είναι παρούσα, δυνατή και ενωμένη. Το 2024 η Ελλάδα επιστρέφει.

Επιστρέφει αθλητικά, επιστρέφει κοινωνικά, επιστρέφει δυναμικά. Αυτό το Προολυμπιακό είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει να αφήσει το αποτύπωμα του και τη κληρονομιά του σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ