To νέο ηλεκτρικό λογότυπο της Toyota

To νέο ηλεκτρικό λογότυπο της Toyota

H ιαπωνική φίρμα κατοχύρωσε το logo που θα συνοδεύσει την ηλεκτρική της αντεπίθεση και το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του, στην όψη ενός νέου SUV που θα παρουσιαστεί σύντομα.

Η πάντα φειδωλή ως προς τη δημοσιοποίηση πληροφοριών που αφορούν τα μελλοντικά σχέδιά της, Toyota αποκάλυψε μια ακόμα ψηφίδα από το παζλ που θα συνθέσει την νέα ηλεκτρική της γκάμα με την μορφή του λογότυπου BZ το οποίο εφεξής θα σηματοδοτεί όλα τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Η αρχή θα γίνει με ένα νέο SUV το οποίο θα αναλάβει και το βάρος των συστάσεων του ηλεκτρικού portfolio της Toyota και που, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα παρουσιαστεί στην προσεχή έκθεση της Σαγκάης.

Το νέο μοντέλο αλλά και όσα ηλεκτρικά θα ακολουθήσουν, θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική η οποία έχει εξαρχής σχεδιαστεί με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση και φέρει την ονομασία e-TNGA. Η νέα πλατφόρμα είναι εξαιρετικά ευέλικτη και ίναι σχεδιασμένη προκειμένου να φιλοξενήσει μοντέλα με διαφορετικά αμαξώματα και μήκη καθώς ο μόνος «ανελαστικός» μη μεταβλητός χώρος είναι η απόσταση ανάμεσα στον μπροστινό άξονα και του παρμπρίζ.

Επίσης σύμφωνα με τις συστάσεις η νέα πλατφόρμα θα μπορεί να εξασφαλίσει δικίνητες με κίνηση στους είτε μπροστινούς ή στους πίσω τροχούς καθώς και τετρακίνητες διαμορφώσεις ενώ θα είναι εξίσου ευέλικτη τόσο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ηλεκτρικών μοτέρ όσο και το μέγεθος των μπαταριών που θα τα τροφοδοτούν.

Αναφερόμενος στο νέο ηλεκτρικό SUV μοντέλο ο αντιπρόεδρος της Toyota Europe, Matt Harrisson, είχε δηλώσει κατά το πρόσφατο παρελθόν ότι: «θα είναι ανάλογου μεγέθους με το RAV4. Με δεδομένο ότι το RAV4 είναι ήδη διαθέσιμο σε υβριδική και plug-in υβριδική έκδοση και το νέο αμιγώς ηλεκτρικό οι αγοραστές θα έχουν στην διάθεσή τους όλες τις επιλογές σε αυτήν την κατηγορία».

Επίσης όπως συμπλήρωσε ο ίδιος αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η Toyota «όταν ξεκινήσει η παραγωγή του θα πρέπει να δούμε τι ισχύει από πλευράς επιδοτήσεων καθώς κάτι τέτοιο θα έχει ευεργετική επίδραση για τις αγορές όπου θα διατεθεί το μοντέλο. Παρ΄όλα αυτά θα διασφαλίσουμε ότι κάθε ηλεκτρικό μας μοντέλο θα είναι βιώσιμο επιχειρηματικά ανεξαρτήτως των εκάστοτε κινήτρων και επιδοτήσεων».

Αυτό που δεν έχει ακόμα ανακοινώσει η Toyota είναι η ακριβής ονομασία του νέου SUV αν και προσφάτως κατοχύρωσε τις ονομασίες από το BZ1 έως το ΒΖ5, διακριτικά που προοδευτικά θα χρησιμεύσουν για να σηματοδοτήσουν την νέα σειρά ηλεκτρικών μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αρχικά BZ προέρχονται από τα αρχικά γράμματα των λέξεων Below Zero με το προφανές σημαινόμενο.

Αν κρίνουμε από τα πρωτότυπα που εμφανίστηκαν το καλοκαίρι του 2019 η «οικογένεια» ηλεκτρικών Toyota θα περιλαμβάνει εκτός από το SUV, ένα hatchback, ένα μικρότερο crossover καθώς και δύο MPV μιας και η συγκεκριμένη κατηγορία εξακολουθεί να παραμένει δημοφιλής σε ορισμένες γωνιές του πλανήτη μεταξύ των οποίων και η Ιαπωνία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ