BMW Σειρά 2 Coupe: Νέα δυναμική

BMW Σειρά 2 Coupe: Νέα δυναμική

Η νέα γενιά της Σειράς 2 Coupe αποκαλύπτεται επιφυλάσσοντας περισσότερο δυναμισμό και επιδόσεις καθώς και ορισμένες αισθητικές πινελιές από το παρελθόν.

H βαυαρική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς της Σειράς 2 Coupe η οποία αναμένεται να διατεθεί από το προσεχές φθινόπωρο, στοχεύοντας στους λάτρεις της δυναμικής οδήγησης. Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό, σε αντίθεση με την Gran Coupe έκδοση που βασίζεται στην εμπροσθοκίνητη πλατφόρμα UKL, αφετηρία για την Σειρά 2 Coupe αποτελεί η αρχιτεκτονική των Σειρών 3 και 4, κάτι που της εξασφαλίζει κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς αλλά και πρόσβαση σε εξακύλινδρο κινητήρα που εφοδιάζει την κορυφαία έκδοση M240i. 

Σχεδιαστικά η νέα γενιά της Σειράς 2 έχει μεγαλύτερο μήκος και πλάτος από το μοντέλο που διαδέχεται, μεγέθη που συνδυάζονται και με οριακά μικρότερο ύψος, εξασφαλίζοντας στην Σειρά 2 Coupe μια συνολικά δυναμικότερη εμφάνιση. Παράλληλα, χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου η Σειρά 2 Coupe είναι και ελαφρύτερη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά της. Επίσης, παρά τη συγγένεια με την Σειρά 4, η 2 Coupe δεν ενδίδει στην θηριώδη γρίλια της πρώτης υιοθετώντας μια πιο προσγειωμένη εκδοχή των χαρακτηριστικών «νεφρών». 

Μία από τις ιδιότητες της γρίλιας είναι ότι διαθέτει ενεργά πτερύγια τα οποία ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα, ανάλογα με τις ανάγκες ψύξης του κινητήρα ή την βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση. Οι τοποθετημένες χαμηλότερα εισαγωγές αέρα συνδυάζονται με τριγωνικά Air Curtains ενώ την όψη της συμπληρώνουν νέας αισθητικής φωτιστικά σώματα τα οποία, σύμφωνα με την BMW, είναι εμπνευσμένα από τα φώτα της σειράς 02, των compact μοντέλων της φίρμας τη δεκαετία του ’60.

Συνολικά, όλες οι λεπτομέρειες της σχεδίασης συντείνουν σε ένα εξαιρετικά δυναμικό παρουσιαστικό το οποίο γίνεται ακόμα εντονότερο στην έκδοση M Sport η οποία επωφελείται από μια ακόμη αιχμηρότερη όψη, πιο ματ μεταλλικές λεπτομέρειες και τροχούς 18 ιντσών. Την σπορ επιτομή της Σειράς 2, ενσαρκώνει βέβαια η έκδοση M240i η οποία υιοθετεί ένα ακόμα πιο αιχμηρό bodykit, μια διπλή τραπεζοειδή απόληξη για την εξάτμιση, τροχούς 19 ιντσών και ένα πιο επιθετικό αεροδυναμικό διαχύτη.

Το εσωτερικό παραπέμπει στην Σειρά 4, με επίκεντρο τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών και το infotainment των 12,3 ιντσών το οποίο στην περίπτωση της M Sport έκδοσης εμπλουτίζεται και με πιο «αθλητικά» γραφικά. Φυσικά τα γραφικά δεν είναι τα μοναδικά υπερτονισμένα στοιχεία που ακολουθούν την έκδοση M Sport που διαθέτει επίσης πεντάλ αλουμινίου, πατάκια με τα διακριτικά Μ και λεπτομέρειες που παραπέμπουν σε ανθρακόνημα.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, εφαλτήριο για την γκάμα αποτελεί η έκδοση 220i η οποία αξιοποιεί τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 184 ίππων και 300 Nm ροπής. Εξασφαλίζει τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 236 χλμ./ώρα.

Την μοναδική πετρελαιοκίνητη έκδοση, 220d εφοδιάζει κινητήρας 1.955 κ.εκ. σε συνδυασμό με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V και αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, αποδίδοντας 190 ίππους και 400 Nm ροπής. Η πετρελαιοκίνητη έκδοση επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 237 χλμ./ώρα. Παράλληλα, χάρη στην παρουσία της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας η συγκεκριμένη έκδοση εκλύει στην ατμόσφαιρα εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 122 γρ./χλμ. 

Απουσία Μ2 έκδοσης, η κορυφαία παραλλαγή της Σειράς 2 είναι η έκδοση M420i xDrive η οποία εξοπλίζεται από τον εξακύλινδρο κινητήρα των 3,0 λίτρων ο οποίος εξασφαλίζει 374 ίππους και 500 Nm ροπής. Όπως και στην περίπτωση της M440i η οποία εφοδιάζεται με τον συγκεκριμένο κινητήρα, το σύνολο συμπληρώνει η παρουσία ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης το οποίο, ωστόσο δίνει προτεραιότητα στον πίσω άξονα.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, η συγκεκριμένη έκδοση εγγυάται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ./ώρα ενώ για την διαχείριση της γενναιόδωρης ισχύος, η έκδοση διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό M Sport στον πίσω άξονα. 

Το παζλ συμπληρώνει η παρουσία φρένων M Sport, ενισχύσεις στο πλαίσιο, μεγαλύτερα μετατρόχια και ενεργή, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση και αμορτισέρ M.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ