H GM ετοιμάζει και τρίτο ηλεκτρικό pickup

H GM ετοιμάζει και τρίτο ηλεκτρικό pickup

O αμερικανικός όμιλος ανακοίνωσε την εξέλιξη ενός μεγάλου ηλεκτρικού pickup το οποίο θα φορέσει τα σήματα GMC και θα βρεθεί απέναντι από το Tesla Cybertrack, αποτελώντας την τρίτη ηλεκτρική πρόταση της GM στην κατηγορία.

Η General Motors επιβεβαίωσε το λανσάρισμα του τρίτου της ηλεκτρικού pickup το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί πριν την εκπνοή του 2021. Σύμφωνα με τις συστάσεις θα πρόκειται για ένα full-size pickup το οποίο θα φέρει τα διακριτικά GMC και θα ανταγωνιστεί προτάσεις όπως το Tesla Cybertrack, το Ford F-150 Lightning, το Ram 1500 και το «ανεξάρτητο» όσο και εντυπωσιακό Rivian R1T.

To νέο pickup αναμένεται να δανειστεί ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του GMC Hummer, εστιάζοντας ωστόσο σε μια πιο επαγγελματική και λιγότερο lifestyle διάσταση σε σχέση με το μοντέλο που επανέφερε στο προσκήνιο την ονομασία Hummer.

Σύμφωνα με τον Duncan Aldred, νέο επικεφαλής των Buick και GMC, το νέο pickup θα έχει όλες τις προδιαγραφές που θα του επιτρέψουν να νικήσει τον ανταγωνισμό στην μεγάλη κατηγορία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η GMC θα βγει νικήτρια στην κατηγορία. Θεωρώ ότι έχουμε ήδη αποδείξει την υπεροχή μας σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση με το Hummer EV», τόνισε ο ίδιος προσθέτοντας ότι το GMC pickup θα είναι «εξαιρετικά προηγμένο τεχνολογικά».

Προς το παρόν δεν έχει γνωστή η ονομασία του νέου pickup, ωστόσο αυτό που είναι γνωστό είναι ότι θα περάσει στην παραγωγή από τα τέλη της χρονιάς αλλά και ότι το νέο μοντέλο αποτελεί μέρος της νέας επιθετικής ηλεκτρικής πολιτικής του πάλαι ποτέ αποκλειστικά και «υπερβολικά» βενζινοκίνητου αμερικανικού κολοσσού ο οποίος έχει επενδύσει 30 δισεκατομμύρια δολάρια στις νέες του ηλεκτρικές αναζητήσεις.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης στρατηγικής, ο αμερικανικός όμιλος σχεδιάζει το λανσάρισμα 30 νέων ηλεκτρικών μοντέλων σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2025. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο στόχος είναι η πλήρης απεξάρτηση του ομίλου από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2035.

Αυτό που επίσης αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι παρόλο που τα ηλεκτρικά pickup αποτελούν ένα σχετικά καινοφανές και αδοκίμαστο είδος, οι αγοραστές στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αφενός το Tesla Cybertrack κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 250.000 παραγγελίες ενώ το ηλεκτροκίνητο pickup της «μπλε οβάλ» φίρμας πάνω από 100.000.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ