H ηλεκτρική αναγέννηση του AC Cobra

H ηλεκτρική αναγέννηση του AC Cobra

H AC βάζει τις τελευταίες πινελιές στην ηλεκτροκίνητη παραλλαγή του Cobra η οποία θα προσφέρει ισχύ 312 ίππων και αυτονομία 240 χλμ.

Η βρετανική φίρμα προετοιμάζει την ηλεκτρική έκδοση του διάσημου Cobra δίνοντας στη δημοσιότητα λίγα ακόμα στοιχεία, πριν την έναρξη παραγγελιών οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν από το προσεχές φθινόπωρο.

Σύμφωνα με αυτά, το AC Cobra Series 1 electric όπως είναι η πλήρης ονομασία του θα κατασκευαστεί σε μόλις 58 αντίτυπα, αριθμός που αποτυπώνει τα χρόνια που πέρασαν από την πρώτη εμφάνιση του πρώτου AC Cobra. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάθε αντίτυπο αναμένεται να διατεθεί προς περίπου 161.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της, η ηλεκτροκίνητη έκδοση εφοδιάζεται με σύνολο που εξέλιξε η Falcon Electric το οποίο της εξασφαλίζει ισχύ 312 ίππων και 500 Nm ροπής, μεγέθη που με τη σειρά τους, εγγυώνται στο βρετανικό μοντέλο τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα.

Τον κινητήρα συμπληρώνει η παρουσία μπαταρίας με απόδοση 55 kWh η οποία προσφέρει αυτονομία 240 χλμ. Το κύκλωμα φόρτισης υποστηρίζει την αναπλήρωση της ενέργειας των συστοιχιών ιόντων λιθίου σε φορτιστή 6 KW κάτι που σημαίνει ότι ο απαιτούμενος χρόνος για πλήρη φόρτιση ανέρχεται σε 10 ώρες.

Σχεδιαστικά όσο και ουσιαστικά, η ηλεκτρική έκδοση δεν απέχει σημαντικά από το εμβληματικό ΑC Cobra πρώτης γενιάς που πρωτοεμφανίστηκε το 1962. Αξιοποιεί ένα ανάλογο πλαίσιο σκάλας το οποίο έχει τροποποιηθεί προκειμένου αν φιλοξενεί τον ηλεκτροκινητήρα. Φυσικά, ωστόσο στα νέα στοιχεία συγκαταλέγεται το σύστημα πέδησης και η ανάρτηση που έχουν προσαρμοστεί προκειμένου να εναρμονιστούν με τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.

Παράλληλα όπως έχει ήδη ανακοινώσει η AC, θα υπάρξει και ισχυρότερη έκδοση η οποία θα φέρει τα διακριτικά Cobra Series 4 electric. Αυτή θα αξιοποιήσει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 625 ίππων και 1.000 Nm ροπής το οποίο αναμένεται να μειώσει τον χρόνο επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα.

Φυσικά για όσους αντιμετωπίζουν τον συνδυασμό ηλεκτροκίνησης και Cobra ως ιεροσυλία, η AC εξακολουθεί να προσφέρει δύο βενζινοκίνητες εκδόσεις του roadster οι οποίες εφοδιάζονται από V8 κινητήρα 430 ίππων ή turbo κινητήρα 2,3 λίτρων ισχύος 355 ίππων δια χειρός Ford.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ