Hλεκτροκίνητο το νέο «μικρό» Jeep

Hλεκτροκίνητο το νέο «μικρό» Jeep

H αμερικανική φίρμα προετοιμάζει την επόμενη προσθήκη στην γκάμα της με την μορφή ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου το οποίο θα τοποθετηθεί στην γκάμα κάτω από το Renegade.

Η Jeep προετοιμάζει την περαιτέρω επέκταση της γκάμας της προς τα κάτω, με ένα νέο μοντέλο που θα επιχειρήσει να συνδυάσει τα χαρακτηριστικά με τα οποία είναι συνυφασμένη η περιπετειώδης φίρμα και την ηλεκτροκίνηση.

Εξάλλου όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής φίρμας, Christian Meunier, με αφορμή τα πρόσφατα 80ά γενέθλια της Jeep, «έως το 2025 θα διαθέτουμε μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες εκπροσωπούμαστε».

Όσο για την νέα προσθήκη, οι δηλώσεις του επικεφαλής σχεδιασμού της Jeep, Mark Allen ο οποίος επισήμανε ότι «αναζητούμε προσθήκες για κάθε πιθανή κατηγορία», δεν αφήνουν αμφιβολίες.

Για όποιες τυχόν υπάρξουν ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το Renegade ανήκει στο B-Segment άρα προφανώς υπάρχει χώρος κάτω από αυτό στην γκάμα και αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή».

Αν και ο σχεδιαστής της Jeep δεν έδωσε διευκρινίσεις για την σχεδίαση του νέου μικρού Jeep, προφανώς θα διαθέτει τα χαρακτηριστικά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την φίρμα όπως η γρίλια με τα επτά ανοίγματα, τους τετραγωνισμένους θόλους και τους κοντούς προβόλους.

Όπως, εξάλλου, έχει επισημάνει ο ίδιος «πάντα επιστρέφουμε στο πρώτο μοντέλο της Jeep όταν ξεκινάμε τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου».

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για την αρχιτεκτονική που θα αξιοποιήσει το νέο μικρό Jeep, το επικρατέστερο σενάριο είναι να βασιστεί σε μια νέα πλατφόρμα με την κωδική ονομασία STLA η οποία βέβαια έχει προγραμματιστεί για το 2025.

Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική θα μπορεί να υποστηρίξει την «κρίσιμη» για τα δεδομένα της Jeep τετρακίνηση, ενώ σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές της, θα αξιοποιήσει μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης μπαταρίες στοχεύοντας σε μια αυτονομία που θα υπερβαίνει κατά περίπου 150 χλμ. την προσφερόμενη από τα μοντέλα του ομίλου Stellantis που βασίζοντα στο δάπεδο e-CMP.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ