G-Class και EQS Maybach στα ηλεκτρικά πλάνα της Mercedes-Benz

G-Class και EQS Maybach στα ηλεκτρικά πλάνα της Mercedes-Benz

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση για την εμβληματική G-Class με ορίζοντα το 2024 αλλά και ότι θα εμπλουτίσει τις επιλογές της επικείμενης EQS SUV με μια υπερπολυτελή Maybach έκδοση.

Η Mercedes-Benz έχει ήδη ανακοινώσει ότι προτίθεται να λανσάρει ηλεκτρικές παραλλαγές της GLE και της GLS με τα αντίστοιχα πρωτότυπα, EQE και EQS SUV να έχουν ήδη δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής από τα πεδία των δοκιμών εξέλιξης.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η γερμανική φίρμα δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί, ούσα αποφασισμένη να συνεχίσει στον πολυτελή δρόμο που χάραξε η άρτι αφιχθείσα EQS και όχι μόνο, εμπλουτίζοντας με ηλεκτρικές εκδόσεις τα μοντέλα που παρεπιδημούν στην κορυφή της γκάμας της.

Η παρακάτω δήλωση της Britta Seeger, επικεφαλής πωλήσεων και marketing της γερμανικής φίρμας δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για τις προθέσεις της Mercedes-Benz.

«Την επόμενη χρονιά θα παρουσιάσουμε τις ηλεκτροκίνητες SUV εκδόσεις των EQE και EQS οι οποίες θα προσφέρουν υψηλή αυτονομία, απαράμιλλη άνεση και εντυπωσιακή δυναμική. Και μπορώ να σας υποσχεθώ ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να προχωράμε. Ό,τι ισχύει για το portfolio της Mercedes-Benz θα ισχύσει και με το sub-brand ΕQ. Θα εξακολουθήσουμε να εμπλουτίζουμε συνεχώς την γκάμα. Μπορείτε λοιπόν να περιμένετε μια έκδοση Maybach για την EQS SUV. To 2024 θα λανσάρουμε μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση της G-Class γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του εμβληματικού off-road», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, τα παραπάνω μοντέλα θα έχουν ως αφετηρία την πλατφόρμα Electric Vehicle Architecture η οποία έκανε πρεμιέρα στην ήδη γνωστή EQS. H συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει μπαταρίες έως και 100 kWh οι οποίες, όπως είναι γνωστό, μπορούν να εξασφαλίσουν αυτονομία έως και 700 χλμ. με μία μόνο φόρτιση.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία για τις EQS SUV και την EQG, αναμένεται να αξιοποιήσουν τα ίδια ηλεκτρικά μοτέρ, αν και στις ισχυρότερες παραλλαγές τους. Επίσης σε ό,τι αφορά ειδικά την ηλεκτρική G-Class δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί μια τροποποιημένη εκδοχή του πλαισίου σκάλας προκειμένου να μπορεί να διατηρήσει τις off-road δυνατότητες της, συνδυάζοντας την με την τεχνολογία κινητήρων και μπαταρίας που ήδη έχουμε δει στην EQS.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ