Ford Expedition ST – Σε νέα… αποSTολή

Ford Expedition ST – Σε νέα… αποSTολή

H «μπλε οβάλ» φίρμα αποφάσισε να εφαρμόσει μαζικά τα διακριτικά ST και ό,τι αυτά συνεπάγονται στα θηριώδη SUV που αποτελούν τον κύριο όγκο της γκάμας της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Η πληθωρική παρουσία του καμουφλαρισμένου Expedition το οποίο διατίθεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, κρύβει ένα νέο προορισμό για τα διακριτικά ST τα οποία πλέον βρίσκουν διέξοδο σε ολοένα και περισσότερα θηριώδη SUV της «μπλε οβάλ» φίρμας.

Για την ακρίβεια, όπως όλα δείχνουν το Expedition θα γίνει το επόμενο μοντέλο της Ford που θα παραλάβει τα διακριτικά ST και ό,τι αυτά συνεπάγονται για τις δυνατότητες του. 

Ειδικότερα, τα σπορ διακριτικά στην περίπτωση του θηριώδους SUV αναμένεται να μεταφραστούν σε ισχύ που θα φτάνουν έως και τους 480 ίππους -αντί των 400 ίππων της τρέχουσας ισχυρότερης έκδοσης-  αν και παραμένει «μυστήριο» το είδος του κινητήρα που θα κληθεί να τους προσφέρει.

Επικρατέστερος υποψήφιος είναι ο V6 των 3,5 λίτρων που εφοδιάζει και την «απλή» έκδοσή του σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή. Θα συνδυαστεί με ένα αυτόματο κιβώτιο δέκα σχέσεων το οποίο αναμένεται να προσφέρει στο επιβλητικό SUV τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου πέντε δευτερόλεπτα. 

Φυσικά η επιπλέον ισχύς θα πλαισιωθεί και από μια σειρά σχεδιαστικών και άλλων αναβαθμίσεων με το αμερικανικό SUV να υιοθετεί μεγαλύτερους τροχούς 22 ιντσών, ένα ικανότερο σύστημα πέδησης με κόκκινες δαγκάνες καθώς και ένα νέο σύστημα εξαγωγής με διπλή απόληξη. Παράλληλα, όπως αφήνει να εννοηθεί το καμουφλάζ, την εικόνα της έκδοσης θα συμπληρώσουν ανασχεδιασμένα στοιχεία στην όψη και στο πίσω τμήμα στα πρότυπα του αντίστοιχης λογικής, πρόσφατου Εxplorer ST.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ