H Volvo απαρνείται το φυσικό δέρμα

H Volvo απαρνείται το φυσικό δέρμα

Η σουηδική φίρμα αποφάσισε για λόγους που σχετίζονται με την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον αλλά και την αλλαγή στις προτιμήσεις του κοινού, να εξορίσει το δέρμα από τα σαλόνια των αυτοκινήτων της με ορίζοντα το 2030

Εκτός από την ηλεκτροκίνηση η οποία αποτελεί επιτακτική αλλαγή για την μείωση των εκπομπών ρύπων, οι αυτοκινητοβιομηχανίες οδηγούνται σε αποφάσεις που αποσκοπούν στην προστασία του πλανήτη αλλά και αποτυπώνουν την συλλογική ανάγκη για μια αυτοκίνηση που θα έχει ως επίκεντρο το σεβασμό του περιβάλλοντος.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, η Volvo ανακοίνωσε την πρόθεση της να εξορίσει το φυσικό δέρμα από τα εσωτερικά των αυτοκινήτων της υπό το σκεπτικό των ολοένα αυξανόμενων αρνητικών επιπτώσεων που προκαλεί η εντατική εκτροφή βοοειδών για το περιβάλλον.

Η αρχή θα γίνει από το αμιγώς ηλεκτροκίνητο C40 Recharge με την προοπτική κανένα μοντέλο Volvo να μην διαθέτει δέρμα στο εσωτερικό του έως το 2030.

Επίσης η απόφασή της δεν θα αφορά μόνο το δέρμα αλλά το σύνολο των υλικών που αξιοποιούνται στον θάλαμο επιβατών ενός αυτοκινήτου. Για την ακρίβεια αντί των συνήθων μετάλλων και πλαστικού η Volvo θα προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών από βιώσιμα υλικά όπως ο ανακυκλωμένος φελλός, το ξύλο που έχει προέλθει από ορθές πρακτικές υλοτόμησης και το Nordico, ένα υλικό που προκύπτει από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Για τις επενδύσεις των καθισμάτων θα χρησιμοποιείται μαλλί με εξίσου ελεγχόμενη προέλευση και από πιστοποιημένους προμηθευτές.

Ένα βήμα μακρύτερα, εκτός από την ηλεκτροκίνητη γκάμα και την χρήση ανακυκλώσιμων υλικών η Volvo σχεδιάζει έως το 2040 να προσφέρει αυτοκίνητα που θα είναι πλήρως ανακυκλώσιμα, στο πλαίσιο του σκεπτικού της κυκλικής οικονομίας. Ο πρώτος στόχος προς αυτήν την κατεύθυνση είναι το ένα τέταρτο των υλικών που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητά της να αξιοποιούν ανακυκλωμένα και υλικά βιώσιμης προέλευσης τα οποία θα μπορούν να ανακυκλωθούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ