Rolls-Royce Spectre – Φασματική… παρουσία ηλεκτρισμού

Rolls-Royce Spectre – Φασματική… παρουσία ηλεκτρισμού

Πιστή στην προ ολίγων ημερών υπόσχεσή της, η βρετανική φίρμα δίνει τις πρώτες συστάσεις για το μοντέλο που πρόκειται να αποτελέσει την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρότασή της.

Η βρετανική φίρμα δίνει τα πρώτα δείγματα γραφής του μοντέλου που από το 2023 θα πάρει τον τίτλο του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου παραγωγής με τα σήματα της Rolls-Royce.

Σύμφωνα με τις συστάσεις και τα teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική φίρμα, το νέο μοντέλο θα ονομάζεται Spectre και θα πάρει την μορφή ενός ευμεγέθους coupe.

Οι δοκιμές εξέλιξης στο δημόσιο οδικό δίκτυο έχουν ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Rolls-Royce, Torsten Muller-Otvos η έναρξή τους σηματοδοτεί «την πιο σημαντική ημέρα στην ιστορία της Rolls-Royce από την 4η Μαΐου 1904» οπότε και ιδρύθηκε η βρετανική φίρμα.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή της ονομασίας, προκρίθηκε υπό το σκεπτικό των μηδενικών εκπομπών ρύπων. Όπως εξηγεί η βρετανική φίρμα στην ανακοίνωσή της, «Η λέξη Spectre (Φάσμα/Φάντασμα) παραπέμπει σε υπερβατικά όντα, συνώνυμα με την μεγάλη δύναμη. Όντα ενός άλλου βασιλείου που κάνουν αισθητή την παρουσία τους και τη δύναμη τους με απόκοσμο τρόπο».

«Για αυτό και η συγκεκριμένη ονομασία ταιριάζει απόλυτα στα χαρακτηριστικά της εξαιρετικής Rolls-Royce την οποία ανακοινώσαμε σήμερα, ενός αυτοκινήτου που κάνει αισθητή την παρουσία του πριν εξαφανιστεί σε ένα κόσμο προσβάσιμο μόνο από λίγους», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Βάσει των καμουφλαρισμένων εικόνων, η Spectre θα πάρει την μορφή ενός coupe ανάλογου μεγέθους της Wraith χωρίς να αποτελεί άμεσα την ηλεκτρική εναλλακτική της. Επίσης, μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει τους αεροδυναμικούς τροχούς, τη διαφορετική προσέγγιση στις επιφάνειες που δείχνουν λιγότερο ανάγλυφες και τις χαρακτηριστικά ανοιγόμενες πόρτες που παραμένουν και στην ηλεκτρική Rolls-Royce. 

Στην αθέατη πλευρά της θα βρεθεί ένα αλουμινένιο χωροδικτύωμα παραλλαγή της Architecture of Luxury η οποία μπορεί να φιλοξενήσει μπαταρίες. Αν και προς το παρόν η βρετανική φίρμα δεν δίνει στη δημοσιότητα τεχνικά χαρακτηριστικά, το πιθανότερο είναι να αξιοποιηθούν ηλεκτρικά μοτέρ και τεχνολογία της BMW.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η Spectre αναμένεται το 2023 χωρίς προς το παρόν να προσδιορίζεται ο ακριβής χρόνος της πρεμιέρας της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ