Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Θα πρέπει πάντως να παραδεχθούμε πως οι επισκέψεις του Μάκη στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ αποδίδουν. Τι, όχι;
NEWS:
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Luca de Meo – Θα χρειαστεί μια δεκαετία για ευρωπαϊκή παραγωγή ημιαγωγών

Ο επικεφαλής της Renault, Luca de Meo σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ισπανικό Τύπο, προειδοποιεί για τις αναπόφευκτες επιπτώσεις της κρίσης έλλειψης ημιαγωγών στις τιμές των αυτοκινήτων.

Luca de Meo – Θα χρειαστεί μια δεκαετία για ευρωπαϊκή παραγωγή ημιαγωγών | to10.gr

Την εκτίμηση του ότι «οι τιμές των αυτοκινήτων θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο σε ένα χρόνο από σήμερα εξαιτίας της έλλειψης σε ημιαγωγούς αλλά και την αύξηση των πρώτων υλών», εξέφρασε ο επικεφαλής της Renault Luca de Meo σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ισπανική οικονομική εφημερίδα Expansion, εξηγώντας ότι οι κατασκευαστές ημιαγωγών «εκμεταλλεύονται ουσιαστικά την θέση ισχύος στην οποία τους έφερε η έλλειψη σε microchips».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως σημείωσε ο ίδιος, μια ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του ζητήματος της έλλειψης ημιαγωγών θα ήταν αδύνατη καθώς, όπως υπογράμμισε «θα χρειαζόταν πάνω από μια δεκαετία για να υπάρξει μια ανταγωνιστική ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής ημιαγωγών».

Επίσης, το Νο1 της Renault επανέλαβε αυτό που αποτελεί κοινή παραδοχή όλων, ότι οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν ήδη αυξηθεί εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών και όχι μόνο καθώς, οι αυξημένες τιμές σε χάλυβα, χαλκό αλουμίνιο και ενέργεια έχουν αντίστοιχη επίδραση στις αυξητικές τάσεις των τιμών αυτοκινήτων.

Bέβαια, από την άλλη πλευρά, αξίζει να σημειωθεί ότι για το α΄εξάμηνο του έτους οπότε και ξεκίνησε το πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες καταγράφουν ρεκόρ κερδών, καθώς η έλλειψη microchips τους ώθησε στην προώθηση και την πώληση μοντέλων και εκδόσεων με υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από