Κλείσιμο
Con-Troll: Αναβλήθηκε το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ γιατί δεν θα έβλεπε ο Κούρτιτς πού είναι η άσπρη βούλα.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Renault Air4 Concept – Η επιστροφή του 4L

Renault Air4 Concept – Η επιστροφή του 4L | to10.gr
17/11/2021 01:07

H γαλλική φίρμα θα παρουσιάσει πολύ σύντομα ένα νέο πρωτότυπο το οποίο επιβεβαιώνει τις φήμες περί αναγέννησης του 4L ως ενός μεταρετρό ηλεκτροκίνητου μοντέλου

H Renault έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα δείγματα γραφής του Air4 Concept, ενός πρωτοτύπου που αποτελεί προοίμιο ενός νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί για τις 26 Νοεμβρίου ενώ ως πνευματικός… πρόγονος του θα πρέπει να θεωρείται το 4L το οποίο θα επιστρέφει με την φιλοδοξία να φανεί αντάξιο του παρελθόντος του.

Εξάλλου η ημερομηνία η οποία επελέγη για την πρεμιέρα του πρωτότυπου κάθε άλλο παρά τυχαία είναι καθώς συμπίπτει με την επίσημη πρώτη του αρχέτυπου 4L εν έτει 1961. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μοντέλο αξιώθηκε κάτι παραπάνω από οκτώ εκατομμύρια μονάδες πωλήσεων έως το 1992 οπότε και σταμάτησε η παραγωγή του.

Σε ό,τι αφορά το διάδοχό του, αναμένεται να διεκδικήσει μια αναλόγως niche θέση στην ηλεκτρική γκάμα της Renault, όντας ένα προσιτό, compact και πρακτικό μέσο μετακίνησης με ηλεκτρική τεχνολογία.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το νέο μοντέλο θα προσφέρει μεγαλύτερη πρακτικότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα της γαλλικής φίρμας ενώ, σε δεύτερο χρόνο, υπάρχει ήδη η σκέψη και για μια δεύτερη παραλλαγή του ως επαγγελματικού van.

Επίσης, πριν καν επιβεβαιώσει η Renault τις προθέσεις της, χάρη σε μια προηγούμενη διαρροή εικόνων από το ευρωπαϊκό γραφείο ευρεσιτεχνιών, υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία για την σχεδίασή του μοντέλου το οποίο απηχεί τη σιλουέτα του 4L με ένα απολύτως όμως σύγχρονο τρόπο, όπως άλλωστε συνέβη και με την αναβίωση του Renault 5. 

Από πλευράς τεχνολογίας, το νέο Renault 4 θα αξιοποιήσει την ίδια αρχιτεκτονική με το 5. Ο λόγος για την πλατφόρμα CMF-EV η οποία και στην περίπτωση του R4 θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων και μπαταρίες που αναμένεται να του εξασφαλίζουν αυτονομία η οποία θα πλησιάζει τα 400 χλμ. 

MUST READ

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
arrow-back

Κοινοποίηση: Renault Air4 Concept – Η επιστροφή του 4L