Porsche 911 Safari – Παντός καιρού και εδάφους

Porsche 911 Safari – Παντός καιρού και εδάφους

H 911 δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητη από τις τάσεις των καιρών, με την Porsche να ετοιμάζει μια νέα έκδοση η οποία θα έχει μια μακρινή συγγένεια με τον κόσμο της περιπέτειας

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο φωτογραφικός φακός εντοπίζει μια νέα παραλλαγή της 911 η οποία δανείζεται ορισμένα χαρακτηριστικά από τις αγωνιστικές ενασχολήσεις της Porsche σε σκληροτράχηλα ράλι. 

Ειδικότερα η νέα έκδοση η οποία είναι γνωστή ως Safari, διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και θα διατεθεί αποκλειστικά ως τετρακίνητη διευρύνοντας κατά κάποιο τρόπο την χρήση της ως sportscar παντός καιρού.

Επί του παρόντος η επίμαχη έκδοση συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης οι οποίες πραγματοποιούνται στην πίστα του Nurburgring καθώς, προφανώς, κανείς δεν ξεχνά ότι ακόμα και αν πρόκειται για μια 911 που θα διαθέτει κατά κάποιο τρόπο… ορισμένες off-road ικανότητες, η πλειονότητα των δυνητικών αγοραστών της θα εξακολουθεί να την χρησιμοποιεί αποκλειστικά σε ασφαλτοστρωμένες επιφάνειες. 

Σε ό,τι αφορά τις νέες της δυνατότητες, να σημειωθεί ότι οι προηγούμενες λήψεις του φωτογραφικού φακού για το συγκεκριμένο πρωτότυπο προέρχονταν από τον χιονισμένο αρκτικό βορρά, ως απόδειξη των νέων ικανοτήτων της 911 Safari.

H νέα έκδοση θα έχει ως αφετηρία την Carrera 4S και θα διαθέτει όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς μια ανασχεδιασμένη ανάρτηση η οποία θα προσθέσει περίπου 5 εκατοστά στην απόσταση από το έδαφος. 

Στην θέση του κινητήρα αναμένεται να βρεθεί ο βενζινοκινητήρας 3,0 λίτρων που εφοδιάζει και την Carrera 4S αποδίδοντας 450 ίππους ενώ την διαφορετικότητα της έκδοσης θα αναλάβουν να τονίσουν και ορισμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που θα παραπέμπουν στον χωμάτινο κόσμο των ράλλυ. 

Με δεδομένο ότι η πρώτη εμφάνιση του δοκιμαστικού πρωτοτύπου πραγματοποιήθηκε στις πίστες δοκιμών τον Οκτώβριο του 2020, η 911 Safari πρέπει να βρίσκεται στην τελική ευθεία με την πρεμιέρα της να αναμένεται εντός του 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ