Nissan Newbird – Ηλεκτροκίνητο… ετών 35

Nissan Newbird – Ηλεκτροκίνητο… ετών 35

Η ιαπωνική φίρμα τιμά τα 35 χρόνια βιομηχανικής παρουσίας της σε βρετανικό έδαφος επαναφέροντας το θρυλικό Bluebird στην σύγχρονη εποχή, συνδυάζοντας την αναγνωρίσιμη απολύτως ρετρό σιλουέτα του με την τεχνολογία του ηλεκτρικού Leaf

Η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να γιορτάσει τα 35 χρόνια από την κατασκευή του εργοστασίου του Sunderland με μια ειδική έκδοση του μοντέλου που βγήκε πρώτο από τις γραμμές παραγωγής της βρετανικής βιομηχανικής μονάδας.

  Ο λόγος για το Bluebird το οποίο για τις ανάγκες της επετείου μετατρέπεται σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο μοντέλο, συνδέοντας παρελθόν και παρόν καθώς η ηλεκτρική τεχνολογία προέρχεται από το Leaf το οποίο κατασκευάζεται στο βρετανικό εργοστάσιο.

Από τον παραπάνω συνδυασμό προέκυψε το Newbird, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο που θα κατέτασσε κανείς στα δημοφιλή restomods.

Πίσω από την απολύτως αναγνωρίσιμη σχεδίαση του Bluebird, κρύβεται το κινητήριο σύνολο και οι μπαταρίες του Leaf, εν προκειμένω οι συστοιχίες των 40 kWh που για την περίσταση φιλοξενούνται στον χώρο του κινητήρα και στο πορτ μπαγκάζ για τη βελτιστοποίηση της κατανομής βάρους. 

Σύμφωνα με τις συστάσεις, με δεδομένο το επιπλέον βάρος που συνεπάγεται η παρουσία μπαταριών, ανασχεδιασμένη είναι και η ανάρτηση ενώ η Nissan έχει αντικαταστήσει επίσης τα συστήματα διεύθυνσης, πέδησης αλλά και θέρμανσης του αρχέτυπου Bluebird με νεότερα τεχνολογικά τα οποία ταιριάζουν με τον ηλεκτροκίνητο χαρακτήρα του.

Η θύρα φόρτισης βρίσκεται εκεί που φυσιολογικά το Bluebird φιλοξενούσε την τάπα ανεφοδιασμού και επιτρέπει την αναπλήρωση της ενέργειας των μπαταριών του μέσω φορτιστή 6,6 kW. H αυτονομία που προσφέρουν οι μπαταρίες διαμορφώνεται σε 210 χλμ. ενώ από πλευράς επιδόσεων το αναγεννημένο ηλεκτρικά Bluebird υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 15 δευτερόλεπτα. 

Για τους προφανείς λόγους η Nissan έχει ανασχεδιάσει τον πίνακα οργάνων, αντικαθιστώντας τον δείκτη στάθμης καυσίμου με ένα νέο ο οποίος αναλαμβάνει να εμφανίζει τα επίπεδα ενέργειας της μπαταρίας. 

Την εικόνα του συμπληρώνουν οι χαρακτηριστικοί χρωματισμοί του αμαξώματος οι οποίοι κατά ένα παράδοξο τρόπο όντως παραπέμπουν στη δεκαετία του ’80 και στην καταναλωτικά ανέμελη κουλτούρα της εποχής. Επίσης, το Newbird διαθέτει φωτιζόμενα διακριτικά. 

Σε ό,τι αφορά την περίσταση που αναλαμβάνει να γιορτάσει το Newbird, να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο του Sunderland άνοιξε τις πύλες του το 1986, έχοντας από τότε κατασκευάσει 10,5 εκατομμύρια οχήματα. Όταν άνοιξε, απασχολούσε 430 εργαζόμενους ενώ πλέον ο αριθμός τους φτάνει τους 6.000.

Όπως αποκαλύπτει η Nissan, υπάρχουν μέχρι σήμερα στο εργοστάσιο του Sunderland 19 εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στην κατασκευή του αρχέτυπου Bluebird και οι οποίοι είχαν ενεργό ρόλο στην κατασκευή του συγκεκριμένου πρωτότυπου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ