Τέλος εποχής για τις Lotus Elise, Exige και Evora

Τέλος εποχής για τις Lotus Elise, Exige και Evora

Κάνοντας χώρο για την νέα εποχή που ενσαρκώνεται με την Emira και την ηλεκτροκίνητη Evija, τα τρία μοντέλα της Lotus φτάνουν στο τέλος της διαδρομής τους

Έχοντας διανύσει μια μακρά διαδρομή και εκπροσωπώντας το ήμισυ της συνολικής παραγωγής της Lotus στην 73χρονη ιστορία της, οι Elise, Exige και Evora περνούν πλέον στην ιστορία καθώς η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε την διακοπή της παραγωγής τους. Το τέλος σηματοδοτεί και μια νέα αρχή καθώς οι τρεις αειθαλείς Lotus αποχωρούν, δίνοντας την θέση τους στην Emira και φυσικά στην ηλεκτροκίνητη Evija που αποτελούν τα πρώτα δείγματα της νέας εποχής της Lotus.

Να σημειωθεί ότι η βρετανική φίρμα πρωτοπαρουσίασε την Elise to 1996 με την ισχυρότερη Exige να ακολουθεί το 2000 και την πιο πολιτισμένη Evora το 2009.

Από την στιγμή που λανσαρίστηκαν και τα τρία μοντέλα επωφελήθηκαν από πάμπολλες ειδικές εκδόσεις και βελτιωμένες εκδοχές, προσφέροντας στην Lotus 51.738 μονάδες πωλήσεων. Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα κάθε μοντέλου ξεχωριστά, έχουν κατασκευαστεί περίπου 35.124 Elise, 10.497 Exige και 6.117 Evora.

Ο παραπάνω αριθμός αυξάνεται ακόμα περισσότερο και συγκεκριμένα σε 56.618 μονάδες αν συνυπολογίσει κανείς ότι μοντέλα όπως το Opel Speedster αλλά και το πρώτο Tesla Roadster αξιοποίησαν δάπεδα που φιλοξενούσαν την Elise.

Τα τελευταία δείγματα των αειθαλών μοντέλων της βρετανικής φίρμας που βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου του Norfolk, εν προκειμένω μια κίτρινη Elise Sport 240, μια πράσινη Heritage Green Exige Cup 430  και μια γκρι Evora GT460 Sport θα αποτελέσουν μέρος της μόνιμης συλλογής της Lotus.

Όπως είναι ήδη γνωστό τα τρία μοντέλα θα αντικατασταθούν από την Emira η οποία θα περάσει στην παραγωγή από την προσεχή άνοιξη και από την περιορισμένης παραγωγής Evija η οποία θα πάρει την μορφή ενός ηλεκτροκίνητου hypercar. Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Lotus, στη συνέχεια η γκάμα της θα εμπλουτιστεί από ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV το οποίο όμως σε αντίθεση με τα δύο παραπάνω μοντέλα θα κατασκευάζεται στην Κίνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ