Thundertruck – Το εναλλακτικό μέλλον των off-roader ημιφορτηγών

Thundertruck – Το εναλλακτικό μέλλον των off-roader ημιφορτηγών

Μια σχεδιαστική μελέτη αμερικανικής φίρμας φιλοδοξεί να αποτυπώσει το ενδιαφέρον μέλλον των off-road ημιφορτηγών με φόντο την ηλεκτροκίνηση.

Μπορεί η μετάβαση στην ηλεκτροκίνητη εποχή να έχει δημιουργήσει αναταράξεις στην παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία με δεδομένες τις προϋποθέσεις που πρέπει να καλυφθούν για την επικράτησή της, αφήνει όμως περισσότερο χώρο σε νεοσύστατες εταιρείες με φιλόδοξες επιδιώξεις.

Στην συγκεκριμένη κατηγορία ανήκει και το νεοσύστατο IP τμήμα της Wolfgang από το Los Angeles το οποίο επικεντρώνεται σε δημιουργικές σχεδιαστικές προσεγγίσεις και καινοτόμα projects όπως το ηλεκτρικό Thundertruck που αποτελεί την νέα της δημιουργία.

Πρόκειται για μια φιλόδοξη όσο και δημιουργική προσέγγιση στην κατηγορία των βαρέων οχημάτων με ηλεκτρική τεχνολογία η οποία προφανώς φιλοδοξεί να φέρει σε δύσκολη θέση μοντέλα όπως το Tesla Cybertrack, πηγαίνοντας όμως το concept ένα βήμα μακρύτερα.

Το Cybertrack έχει σχεδιαστεί με το σκεπτικό να αποτυπώσει την μελλοντική κατεύθυνση των ημιφορτηγών ενσωματώνοντας ενδιαφέρουσες ιδέες για το μέλλον των off-road οχημάτων.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται μια εντυπωσιακή κατασκευή από φωτοβολταϊκά η οποία αναλαμβάνει να επαναφορτίζει τις μπαταρίες του Cybertrack στις περιηγήσεις του εκτός πεπατημένης αλλά μπορεί να λειτουργήσει εξίσου και ως περίτεχνο σκίαστρο.

Το εξάτροχο concept επωφελείται επίσης και από έναν μικρού κυβισμού κινητήρα εσωτερικής καύσης ο οποίος μπορεί να εξασφαλίσει 260 χλμ. επιπλέον αυτονομίας. Συνολικά η αυτονομία του με την συμβολή των μπαταριών με τις οποίες εφοδιάζεται ανέρχεται σε 900 χλμ.

Φυσικά, το Cybertruck αποτελεί μια ψηφιακή σχεδιαστική μελέτη, αν και οι νέες ενδιαφέρουσες εποχές δεν αποκλείεται μελλοντικά να επιτρέψουν την παραγωγή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ