H Maserati επιστρέφει στην αγωνιστική δράση

H Maserati επιστρέφει στην αγωνιστική δράση

Η ιταλική φίρμα επέλεξε να επιστρέψει στον στίβο του μηχανοκίνητου αθλητισμού μέσω της Formula E

Μετά από μια παύση που διήρκεσε περίπου 12 χρόνια, η Maserati ανακοίνωσε την επιστροφή της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, δηλώνοντας «συμμετοχή» στο πρωτάθλημα της ηλεκτρικής Formula για τη σεζόν του 2023.

Η συμμετοχή της στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα την καθιστά την πρώτη ιταλική φίρμα που θα επιδιώξει νίκη στην Formula E καθώς Ferrari και Alfa Romeo δεν έχουν δηλώσει αντίστοιχη πρόθεση εμμένοντας προς το παρόν στην F1.

Σε ό,τι αφορά τις επιδιώξεις της Maserati, η ιταλική φίρμα αποβλέπει αφενός σε τεχνολογικά οφέλη στον τομέα της ηλεκτρικής τεχνολογίας από την εμπλοκή της και αφετέρου σε προβολή την οποία θα επιχειρήσει να εξαργυρώσει με την αποδοχή των ηλεκτρικών μοντέλων της. Να σημειωθεί ότι οι Ιταλοί έχουν ανακοινώσει ήδη ηλεκτρικές εκδόσεις για τη Grecale, το νέο SUV της, αλλά και την νέα Gran Turismo.

Δεν αποτελεί μυστικό επίσης ότι η ιταλική φίρμα προετοιμάζει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση για το πρόσφατο supercar της την MC20 η οποία προφανώς, με δεδομένο το status της, θα είναι η πρώτη που θα επωφεληθεί από την εμπλοκή της Maserati στην Formula E.

Όπως εξάλλου επεσήμανε ο Jean-Marc Finot, επικεφαλής του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού για τον όμιλο Stellantis: «Είναι μεγάλη χαρά για την Stellantis Motorsport να εισαγάγει και πάλι την Maserati στον αγώνα. Ωστόσο εκτός από αυτό το κομμάτι, η Maserati Formula E θα αποτελέσει το τεχνολογικό μας εργαστήριο για την εξέλιξη αποδοτικών ηλεκτρικών συνόλων και έξυπνου λογισμικού για τα αυτοκίνητα παραγωγής. Η Formula E αποτελεί το ιδανικό πρωτάθλημα για αυτό τον σκοπό και είμαστε υπερήφανοι που η Maserati θα είναι η πρώτη ιταλική φίρμα που θα συμμετέχει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ