Porsche 911 Cabrio: Κόντρα τέμπο

Porsche 911 Cabrio: Κόντρα τέμπο

Αν και το σκηνικό ελάχιστα ταιριάζει με τις αρετές ενός cabrio του διαμετρήματος της 911, το γερμανικό μοντέλο συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης στο ευρωπαϊκό βορρά προδίδοντας λίγα ακόμα στοιχεία από όσα επιφυλάσσει η Porsche για την ανανέωσή του

Μιας 911… μύριες έπονται καθώς ο φωτογραφικός φακός μετά την Safari και την Turbo έκδοση της ανανεωμένης 911 εντόπισε και την ανοιχτή εκδοχή της με φόντο ακριβώς το ίδιο χιονισμένο σκηνικό του ευρωπαϊκού βορρά.

Ως συνήθως, η Porsche δεν σκοπεύει να αλλάξει ριζικά την εξωτερική εμφάνιση ούτε της cabrio έκδοσης και κάπως έτσι οι αλλαγές περιορίζονται στους προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα.

Μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει μια διαφορετική σχεδίαση στην γρίλια και νέα φωτιστικά σώματα ενώ στο πίσω τμήμα ο αεροδυναμικός διαχύτης έχει επίσης αναδιαταχθεί προκειμένου να φιλοξενήσει το νέο, κεντρικά τοποθετημένο σύστημα εξαγωγής.

Σημαντικότερες προδιαγράφονται οι αλλαγές στο εσωτερικό, με έμφαση στην ψηφιακή τεχνολογία. Έτσι, η ανανεωμένη 911 αναμένεται να επωφεληθεί από το αναβαθμισμένο λειτουργικό της Porsche, PCM 6.0 το οποίο προσφάτως εμπλουτίστηκε με Android Auto, βελτιωμένο σύστημα φωνητικών εντολών ενώ πλέον μπορεί να υποστηρίξει streaming μουσικής μέσω Spotify. 

H άλλη σημαντική αλλαγή αναμένεται να προέλθει από την αντικατάσταση του πίνακα οργάνων από έναν πλήρως ψηφιακό στα πρότυπα της Taycan. Αυτό σημαίνει ότι την θέση του αναλογικού στροφόμετρου θα πάρει μια ενιαία καμπύλη οθόνη η οποία θα εμφανίζει τις ζωτικές ενδείξεις, το σύστημα πλοήγησης και πληροφορίες από το σύστημα «νυχτερινής όρασης» του αυτοκινήτου. 

Βελτιώσεις αναμένονται και στον τομέα του εξοπλισμού ασφαλείας και συστημάτων υποβοήθησης με την 911 να υιοθετεί περισσότερους αισθητήρες και συστήματα επιτήρησης.

Φυσικά την εικόνα θα συμπληρώσουν μια σειρά από βελτιώσεις σε πλαίσιο και σύστημα διεύθυνσης τα οποία θα εγγυώνται ακόμα υψηλότερη απόκριση ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για το κιβώτιο PDK. 

Αυτό που θα πρέπει να θεωρείται απίθανο είναι σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο κινητήρων που θα κινηθούν στα ίδια πλαίσια με εξαίρεση την προσθήκη μιας υβριδικής έκδοσης την οποία η Porsche έχει ανακοινώσει για την ανανεωμένη εκδοχή της 911.

Η συγκεκριμένη έκδοση δεν αποκλείεται να τεθεί επικεφαλής της γκάμας ξεπερνώντας σε ισχύ την Turbo S η οποία υπενθυμίζεται ότι προσφέρει 650 ίππους. 

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι η Porsche σχεδιάζει να επαναφέρει τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες στο portfolio της 911, εξελίσσοντας έναν επίπεδο εξακύλινδρο 4,0 λίτρων αν και προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Ακόμα σημαντικότερη προσθήκη στην ανανεωμένη εκδοχή της 911 θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία της έκδοσης Safari η οποία θα επωφελείται από μια ανασχεδιασμένη ανάρτηση, εξασφαλίζοντας σαφώς μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και φιλοδοξεί να αναβιώσει τις εκτός ασφάλτου αγωνιστικές αναζητήσεις του παρελθόντος της Porsche.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ