BMW Neue Klasse: Η νέα ηλεκτρική «τάξη» της BMW Σειράς 3

BMW Neue Klasse: Η νέα ηλεκτρική «τάξη» της BMW Σειράς 3

Η βαυαρική φίρμα επιβεβαιώνει ότι η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση της Σειράς 3 θα έχει ως αφετηρία μια νέα πλατφόρμα, σχεδιασμένη εξαρχής με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση

H ΒMW δίνει τις πρώτες συστάσεις για την νέα πλατφόρμα Neue Klasse η οποία θα αποτελέσει την αφετηρία για την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση της Σειράς 3 που θα κάνει την εμφάνισή της το 2025.

Σε αντίθεση με την αρχιτεκτονική CLAR όπου βασίζεται η πλειονότητα των μεγαλύτερων μοντέλων της BMW και η οποία μπορεί να υποστηρίξει ηλεκτρική όσο και συμβατική τεχνολογία, η νέα πλατφόρμα θα εξελιχθεί εξαρχής με αποκλειστικό γνώμονα την ηλεκτροκίνηση.

Μιλώντας στο πλαίσιο ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το α΄τρίμηνο του 2022, ο επικεφαλής της BMW, Oliver Zipse δήλωσε για την νέα αρχιτεκτονική: «Όταν φτάσει στην αγορά θα επικεντρωθεί στην κατηγορία της Σειράς 3. Όταν συμβεί αυτό η συγκεκριμένη κατηγορία θα έχει αποκτήσει τέτοιο μέγεθος που θα επιτρέπει την εξέλιξη μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης αρχιτεκτονικής».

Διευκρινίζοντας το σκεπτικό του, ο επικεφαλής της BMW ανέφερε: «έως το 2030, τουλάχιστον οι μισές από τις παγκόσμιες πωλήσεις μας θα αφορούν ηλεκτροκίνητα μοντέλα» και η αρχιτεκτονική Neue Klasse αναμένεται να διαδραματίσει βαρύνοντα ρόλο σε αυτό.

Η παραγωγή της Neue Klasse θα φιλοξενηθεί στο νέο εργοστάσιο της BMW στην Oυγγαρία, iFactory αν και στο μέλλον η παραγωγή της αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα εργοστάσια του ομίλου.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς η νέα αρχιτεκτονική θα μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα μεγαλύτερες και αποδοτικότερες μπαταρίες σε σχέση με τις τρέχουσες που χρησιμοποιούν η i4 (525 χλμ. αυτονομίας από μπαταρία 80,7 kWh) και η ηλεκτρική Σειρά 3 η οποία διατίθεται στην Κίνα και εφοδιάζεται με μπαταρία 66,1 kWh προσφέροντας αυτονομία 590 χλμ. βάσει των πιο «χαλαρών» κινεζικών προδιαγραφών.

Για την ακρίβεια σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις οι μπαταρίες που θα φιλοξενεί η Neue Klasse θα προσφέρουν «μεγαλύτερη απόδοση, θα έχουν καλύτερη χημική σύσταση, καλύτερη διάταξη και θα έχουν επίσης μειωμένο κόστος».

Η νέα πλατφόρμα θα επιδέχεται over-the-air αναβαθμίσεις οι οποίες θα καλύπτουν ένα ευρύτερο φάσμα, προσφέροντας βελτιώσεις τόσο σε ό,τι αφορά το σύστημα infotainment και τα συστήματα υποβοήθησης όσο και σε όρους αυτονομίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ