VW Aero B: Βίοι παράλληλοι

VW Aero B: Βίοι παράλληλοι

To μοντέλο που θα αποτελέσει στο μέλλον το αμιγώς ηλεκτροκίνητο ισοδύναμο του Passat εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό που αποτυπώνει ορισμένα νέα στοιχεία για την πληθωρική προσωπικότητά του

Το Aero B το μοντέλο που θα λειτουργήσει στο μέλλον ως το ηλεκτρικό alter ego του εξαιρετικά δημοφιλούς στην εποχή της παντοδυναμίας των κινητήρων εσωτερικής καύσης, Passat, παρουσιάζει για ακόμα μια φορά τα διαπιστευτήριά του στο κλείστρο του φωτογραφικού φακού εν όψει της πρεμιέρας του που αναμένεται το 2023.

Καθώς το καμουφλάζ έχει πλέον υποχωρήσει από τις επιφάνειές του, είναι σαφές ότι το Aero B υπακούει στον σχεδιαστικό κώδικα των ήδη γνωστών ID.

To μπροστινό τμήμα είναι κοντό και χαμηλό, προφανώς προς όφελος της αεροδυναμικής ενώ η χάραξη της γρίλιας και των φωτιστικών σωμάτων παραπέμπουν στα αντίστοιχα στοιχεία του ID.4 αν και η πρώτη πιθανότατα θα υιοθετήσει ένα ακόμα μικρότερο μέγεθος στοχεύοντας στην μείωση του αεροδυναμικού συντελεστή. 

Στα πλευρά του αμαξώματος μπορεί να διακρίνει κανείς την χαρακτηριστική πτύχωση κάτω από την γραμμή των παραθύρων που θυμίζει το ID.5 ενώ το πίσω τμήμα, αν και καμουφλαρισμένο με πρόσθετα κομμάτια, δεν δείχνει να ξεφεύγει από την «γραμμή» των ID.

Το ίδιο ισχύει και για την αθέατη πλευρά του όπου βρίσκεται μια βελτιωμένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής ΜΕΒ η οποία αναμένεται να φιλοξενεί ηλεκτροκινητήρες ισχύος από 150 έως 200 kW. Mε δεδομένο το μεγαλύτερο μέγεθος του μοντέλου τα ηλεκτρικά μοτέρ θα τροφοδοτούνται από μεγαλύτερες μπαταρίες από τα μέχρι σήμερα γνωστά ID. με στόχο αυτονομία που θα αγγίζει τα 700 χλμ. 

Επίσης βάσει των πρωτότυπων μοντέλων που έχει παρουσιάσει η VW στο πρόσφατο παρελθόν με αντικείμενο το Aero, σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να υπάρξει και μια station wagon λογικής έκδοση η οποία θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευρυχωρία και χρηστικότητα.

Αυτό που επίσης κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί είναι να υπάρξει και μια υψηλότερων επιδόσεων έκδοση με τα διακριτικά GTX σύμφωνα με τις πρόσφατες συνήθειες της VW που δεν αφήνει ανεκμετάλλευτο το πεδίο επιδόσεων που επιφυλάσσει η ηλεκτροκίνηση. Αυτή αναμένεται να προσφέρει ισχύ που θα αγγίζει τους 340 ίππους βάσει των όσων έχει αφήσει να εννοηθεί το ID. Space Vizzion Concept που η γερμανική φίρμα παρουσίας στην έκθεση του Λος Άντζελες το 2019. 

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το όνομα Aero B αποτελεί την κωδική ονομασία του μοντέλου καθώς η εμπορική του ονομασία θα ακολουθήσει προφανώς τις συνήθειες των ηλεκτρικών VW συνδυάζοντας τα διακριτικά ID με έναν αριθμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ