BMW XM: Γιορτή… ισχύος

BMW XM: Γιορτή… ισχύος

Το ΧΜ θα αποτελέσει την κορωνίδα της SUV γκάμας των Βαυαρών αλλά και μία πρώτης τάξεως «επετειακή έκδοση» για τα 50 χρόνια του τμήματος Μ

Η BMW ετοιμάζει τη δική της εκδοχή για τα super SUV με την μορφή ενός επιβλητικού εκπροσώπου του είδους ο οποίος έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του μέσω ενός ομώνυμου concept car και πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία των δοκιμών εξέλιξης.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η βαυαρική φίρμα η ΧΜ θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη σε έκδοση Μ, αποτελώντας ενός είδους επιστέγασμα των εορτασμών για τα 50 χρόνια του τμήματος Μ που συμπληρώνονται φέτος. Να σημειωθεί ότι το ΧΜ θα είναι το πρώτο μοντέλο της BMW μετά την Μ1 που δεν θα αξιωθεί συμβατικές εκδόσεις.

Με δεδομένες τις απαιτήσεις σε ισχύ για το πληθωρικό SUV αλλά και τις σύγχρονες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά τις εκπομπές ρύπων, το ΧΜ θα αξιοποιήσει ένα plug-in υβριδικό σύνολο το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα προσφέρει ισχύ που θα ξεπερνά τους 670 ίππους, όντας αυτοδικαίως το ισχυρότερο μοντέλο που έχει εξελίξει ποτέ το τμήμα Μ.

Πρωταγωνιστής θα είναι ο V8 των 4,4 λίτρων επικουρούμενος από ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο θα ενσωματώνεται στο κιβώτιο και μπαταρία 25 kWh. H ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με την συνδρομή του αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης xDrive.

Παρά τον σαφή προσανατολισμό στις επιδόσεις, η μπαταρία των 25 kWh αναμένεται να προσφέρει αυτονομία περίπου 80 χλμ. ενώ η  επαναφόρτισή της θα απαιτεί περίπου 3,5 ώρες.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, το ΧΜ υπόσχεται να μείνει πιστό στο πρωτότυπο που προηγήθηκε και η υπερμεγέθης γρίλια που πλαισιώνεται από τα εξαιρετικά λεπτά φωτιστικά σώματα, οι έντονες πτυχώσεις στου καπό και η χαρακτηριστική χάραξη της οροφής αρκούν για να το επιβεβαιώσουν.

Αντίστοιχα πολεμική προδιαγράφεται και η εικόνα του εσωτερικού που εκτός από την αφθονία σε ανθρακονήματα, τα bucket καθίσματα από το ίδιο υλικό και τα διακριτικά Μ, θα μιμηθεί τις σχεδιαστικές και ψηφιακές προδιαγραφές του IX με κυρίαρχη την Curved Display που συγκεντρώνει τις λειτουργίες του infotainment και του ψηφιακού πίνακα οργάνων πίσω από μια ενιαία γυάλινη επιφάνεια.

Με δεδομένο ότι το XM αποτελεί μέρος των εκδόσεων που η BMW δημιούργησε με αφορμή το μισό αιώνα ζωής του τμήματος Μ, η πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο με την προοπτική να διατεθεί έως τα τέλη της χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ