Porsche 718 Boxster EV: Σε ηλεκτρικούς ρυθμούς

Porsche 718 Boxster EV: Σε ηλεκτρικούς ρυθμούς

O φωτογραφικός φακός εντόπισε για πρώτη φορά την υπό εξέλιξη αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση της Boxster

Η Porsche έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι τα μικρότερα μοντέλα της γκάμας της πρόκειται, στη νέα γενιά τους, να ασπαστούν την ηλεκτροκίνηση και ήδη ο φωτογραφικός φακός εντόπισε για πρώτη φορά την ηλεκτρική Boxster σε δοκιμές εξέλιξης.

Σύμφωνα με τις συστάσεις οι νέες γενιές των Boxster και Cayman αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στα μέσα της δεκαετίας, και οι λήψεις της Boxster δίνουν μια πρώτη γεύση από τι πρέπει να περιμένουμε από τον εξηλεκτρισμών των μικρότερων Porsche.

Aφετηρία για αμφότερες θα αποτελέσει μια νέα αρχιτεκτονική η οποία έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής από την Porsche Mission R concept. Tην ίδια ακριβώς επιρροή θα έχει και ο σχεδιασμός της αν και ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα αισθητικού περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται ότι η Mission R εφοδιαζόταν με μπαταρία 82 kWh καθώς και ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ με συνδυαστική ισχύ 1.088 ίππων το οποίο της εξασφάλιζε την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 290 χλμ./ώρα. Αναμενόμενα τα μεγέθη των εκδόσεων παραγωγής θα κινηθούν σαφώς χαμηλότερα τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ισχύ. 

Αυτό που προκύπτει από τις πρώτες εικόνες είναι ότι ο εξηλεκτρισμός θα επιφέρει ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο για την Boxster που αν ακολουθήσει τη διάταξη της Mission R, θα τοποθετεί την μπαταρία των 82 kWh, πίσω από τον θάλαμο επιβατών, επιδιώκοντας μια παρεμφερή συμπεριφορά και κατανομή βάρους με τις μέχρι σήμερα γνωστές, βενζινοκίνητες εκδόσεις του μοντέλου. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ